سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 - 07 May 2024
کد خبر: 18212
تاریخ انتشار: 1401/04/20 01:50

زنگ خطر افزایش بستری‌ها به صدا در آمد

براساس آخرین تغییرات در نقشه رنگ‌بندی شهرستان‌های کشور که از ۱۷ تیر اعمال می‌شود، خلاف هفته‌های اخیر که تعداد شهرهای قرمز و نارنجی در کشور، صفر بود، در حال ‌حاضر 4 شهر در وضعیت قرمز و ۱۴ شهر در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند. همچنین ۱۴۲ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۸ شهر آبی هستند.

براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد موارد بستری جدید در هفته دوم تیر نسبت به هفته قبل از آن افزایش داشته و افرادی که به‌صورت سرپایی براساس ابتلا به کرونا به مراکز درمانی مراجعه کردند نیز ۳ هزار و  ۲۶۰ نفر بودند، در حالی که هفته قبل از آن تعداد این افراد هزار و ۴۱۴ نفر بود.

زنگ هشدار شیوع کرونا و افزایش شمار بستری‌ها به‌ صدا در آمد. اکنون مشارکت همه‌جانبه برای تزریق دوز یادآور و پرهیز از عادی‌انگاری و سهل‌انگاری در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی لازمه دفع خطر و پیشگیری از شیوع موج دیگر کرونا است.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته با بیان اینکه واکسیناسیون ایمنی دائمی نمی‌دهد و بعد از مدتی ایمنی کاهش می‌یابد، گفت: اخیرا تغییراتی در اُمیکرون ایجاد شده که می‌تواند بیماری‌زایی بیشتری داشته باشد. ما از واکسیناسیون به‌عنوان «یادآوری» نام می‌بریم و توصیه ما به مردم که خیلی به ما کمک کردند این است که افراد بالای ۱۲ سال واکسن یادآوری را تزریق کنند. ما بازگشت حجاج، بازگشایی مدارس و ایام محرم را داریم که ممکن است در این برنامه‌ها ویروس منتقل شود.

تزریق دوز یادآور ضروری است

عباس شیراوژن نیز پس از برگزاری جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در صفحه توئیتر خود نوشت: باتوجه به افزایش موارد ابتلا، بستری، سرپایی‌ها و شهرهای قرمز و نارنجی، بر استفاده از ماسک در کلیه فضاها چه باز و چه سرپوشیده در شهرهای قرمز و نارنجی تاکید شد. استفاده از ماسک در شهرهای آبی و زرد در نقاط سرپوشیده یا پرازدحام و پرتردد ضروری است.

تزریق نوبت یادآور واکسن در کشورهای مختلف باعث کاهش موارد ابتلا به بیماری کرونا شده و بالعکس کشورهایی که پوشش واکسن کاملی داشتند، اما زمان زیادی از تزریق واکسن گذشته دوباره موارد ابتلای فراوان گزارش شده است. پس تزریق واکسن یادآور را جدی بگیریم.

به همین منظور محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه گفت: واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی جمعیت آسیب‌پذیر راه پایان کروناست و باید واکسیناسیون را به حد بسیار قابل‌قبولی برسانیم، زیرا پوشش‌های بالای ۸۰ درصد در 2 نوبت اول داشتیم، اما در نوبت سوم به این موفقیت دست نیافتیم.

وی اظهار کرد: زمانی که واکسیناسیون گروه زیر ۱۸ سال را شروع کردیم، ابتدا جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال را انتخاب کردیم که بسیار خوب پیش رفت و تقریبا مانند جمعیت بالای ۱۸ سال پوشش در جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال داشتیم، اما در جمعیت ۵ تا ۱۱ ساله هنوز آن‌طور که باید به موفقیت نرسیدیم. باید برای بعد از مرحله همه‌گیری کرونا برنامه‌ریزی کنیم و هنوز خیلی راه داریم.

گویا با تاکید بر اینکه کرونا هنوز یک تهدید است، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در عرصه کنترل بیماری کووید ۱۹ در دنیا و کشور ما انجام شد، علت و چرایی شیوع ویروس بود. ایران جزو معدود کشورهایی به‌شمار می‌رود که از این توانایی برخوردار بود و همین امر می‌توانست به کنترل بیماری در کشور و تصمیم‌گیری‌های بالینی کمک کند. باید همچنان دستورالعمل بهداشتی تکمیل روند واکسیناسیون برای مهار کرونا در اولویت باشد.

حمید عمادی، اپیدمیولوژیست نیز در این زمینه گفت: کرونا در حقیقت یک خانواده گسترده از ویروس‌هایی است که منجر به عفونت‌های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده تا همه‌گیری می‌شود و با سرعت در حال گسترش است.

وی اظهار کرد: تب، بدن‌درد و سرفه‌های خشک از علائم اولیه این بیماری هستند و برخی بیماران نیز ممکن است آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد یا حتی اسهال را تجربه کنند. این علائم معمولا خفیف هستند و به‌تدریج شروع می‌شوند. بعضی از افراد هم ممکن است آلوده شوند، اما هیچ علائم و احساس بیماری نداشته باشند.

عمادی تصریح کرد: براساس گزارشات و تجربیات، حدود ۸۰ درصد افراد بدون نیاز به درمان‌های پزشکی خاص بهبود پیدا می‌کنند. از هر ۶ نفری که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا می‌شود، تنها یک نفر دچار وخامت حال می‌شود و مشکلات تنفسی پیدا می‌کنند. این افراد شامل افراد مسن، بیماران دارای فشار خون، مشکلات قلبی و دیابت می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه تزریق دوز یادآور واکسن بسیار حیاتی است، ادامه داد: چند هفته‌ای وضعیت آرامی از لحاظ شیوع کرونا در کشور داشتیم، اما کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به زیر ۶۰ درصد و عدم تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوزهای سوم و چهارم، باعث شد دوباره تعداد بیماران بستری و سرپایی ناشی از ابتلا به کرونا رو به افزایش باشد و ممکن است دوباره به همه‌گیری شدید تبدیل شود.

سخن پایانی

کادر پزشکی همچنان تاکید دارند کاهش میزان ابتلا به کرونا و پایدار ماندن شرایط موجود، نیازمند توجه به اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی و حساسیت در رعایت اصول پیشگیری است و از شهروندان می‌خواهند برای دریافت واکسن به مراکز مربوطه مراجعه کنند و تاکید دارند استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی ضرورت دارد و همه باید این موضوع را جدی تلقی کنند.

بدون شک یکی از اصلی‌ترین راه‌های جلوگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت کردن اصل فاصله‌گذاری اجتماعی است؛ به‌ویژه افرادی که در محیط‌های کاری، آموزشی و... حضور می‌یابند لازم است فاصله اجتماعی را موردتوجه قرار دهند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/2l5lde