جمعه 07 اردیبهشت 1403 - 26 Apr 2024
کد خبر: 35626
تاریخ انتشار: 1401/12/02 06:40
کاهش ارزبری در دستور کار فعالان زنجیره فولاد قرار گرفت

گل‌گهر پیشرو در بومی‌سازی

قدمت صنعت فولاد در ایران به بیش از ۵ دهه رسیده است.
گل‌گهر پیشرو در بومی‌سازی

در طول سالهای گذشته اقدامات متعددی برای ارتقا بومیسازی در کشور اجرایی شده است. این دست اقدامات در بخشهای متعددی از مرحله طراحی، مهندسی و ساخت انجام میشود و نتایج مثبتی را به دنبال دارد. علاوهبراین دولتها نیز ابزارهای مختلفی را برای اجرای سیاستهای بومیسازی به کار گرفتهاند تا بهترین نتیجه را برای رسیدن به شرایط و مناسبات بومیسازی فراهم کنند. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و زیرمجموعههای آن نیز تلاش سازمانیافتهای را برای ارتقا سطح بومیسازی ترتیب دادهاند.

یک تیر و چند نشان گلگهر

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر امروز ۷۵ درصد از نیاز خود در تجهیزات و قطعات را با استفاده از ظرفیت داخلی تأمین میکند که نتیجه آن کاهش ۳۰ یورویی ارزبری در تولید هر تن فولاد است. به گزارش پیامآوران معدن و فولاد بومیسازی و استفاده از تجهیزات ساخت داخل یکی از سیاستهایی است که در سالهای اخیر در دستور کار شرکتهای معدنی و صنایع معدنی قرار گرفت تا بتواند با کاهش وابستگی به واردات شاهد صرفهجویی ارزی باشند.شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یکی از شرکتهایی است که در بحث صرفهجویی ارزی عملکرد موفقی از خود بهجای گذاشته است و با اجرایی کردن این سیاست توانسته تأمین نقدینگی برای طرحهای توسعهای خود را محقق کند. گلگهر با اجرای این سیاست موفق به بومیسازی ۷۵ درصد از قطعات موردنیاز خود شد. البته گلگهر بخشی از این موفقیت را مدیون مهندسی معکوس است که درنتیجه آن توانست ارزبری زنجیره فولاد را با کمک سایر سازندگان و نقشآفرینان زنجیره فولاد کشور از ۱۳۰ یورو به ۱۰۰ یورو به ازای هر تن تولید فولاد کاهش دهد.اما گلگهر و سایر نقشآفرینان زنجیره فولاد کشور چطور موفق شدهاند ارزبری در هر تن از فولاد را به حدود ۱۰۰ یورو برساند؟ و با چه مکانیزمی هدفگذاری کاهش ارزبری زنجیره فولاد به ۴۰ یورو را تعریف کردهاند؟بدون شک بخشی از این اقدام نتیجه توجه مدیران بر این برنامه و تلاش برای تحقق آن است. تیم مدیریتی گلگهر که جوانگرایی در آن بهخوبی قابلمشاهده است. نگاه مدیریتی حاکم بر گلگهر امروز توانسته این مجموعه را در بحث بومیسازی توانمند کرده و به صرفهجویی ارزی دست پیدا کند.

درواقع همین نگاه باعث شده تا گلگهر سطح همکاریهای خود با شرکتهای دانشبنیان را افزایش داده، در ریسک بومیسازی سهیم و عمدهای از نیازهای خود را بهواسطه این همکاری تأمین کند. این نگاه باعث شد تا گل گهر مهندسی معکوس خود و همچنین واحد تحقیق و توسعه را هم گسترش دهد.اما دستاورد دیگر این نگاه برای گلگهر چه بود؟ بیتردید کاهش ارزبری و صرفهجویی ارزی باعث شد تا این مجموعه معدنی و صنعتی تمرکز خود را بر بخشهای دیگر ازجمله ارتقای کیفی محصولات تولیدی متمرکز کند. درواقع گلگهر استفاده از توان داخلی را با ارتقای کیفی محصولات باهم پیش برد تا بتواند سهم خود در زنجیره ارزش فولاد را افزایش دهد.گلگهر بهعنوان بزرگترین تولیدکننده مواد اولیه فولاد کشور، در تلاش است تا ارز حاصل از فرآیندهای بومیسازی را به طرحهای توسعه خود اختصاص دهد اتفاقی که منجر به توانمندسازی سازندگان داخلی میشود. این برنامه اجرایی برای گلگهر بهنوعی یک تیر و چند نشان است که درنتیجه آن علاوه بر کاهش ارزبری، سطح کیفی تولیدات خود را افزایش داده که میتواند در افزایش فروش داخلی و صادراتی مؤثر باشد و باعث شود محصولات این مجموعه به برند معتبر تبدیل شود.بررسی کلی این موفقیت نشان میدهد که گلگهر با نگاه درست مدیران خود در مسیر توسعه پایدار قرارگرفته است که میتواند در آینده علاوه بر افزایش سهم بیش از ۳۰ درصدی خود در زنجیره ارزش، در بازارهای صادراتی هم یکهتازی کند. از سویی دیگر افزایش تولید و اجرای طرحهای توسعهای باعث میشود تا سهم گلگهر در اشتغالزایی نیز بیشازپیش شده و سوددهی «کگل» هم بیش از امروز شود. آنطور که پیداست نگاه کارشناسی میتواند هدایت یک مجموعه را در مسیر درست قرار دهد که امروز گلگهر در حال تجربه آن است.

رویداد ملی ایدههای فناورانه گلگهر برگزار شد

آیین اختتامیه رویداد ملی توسعه ایدههای فناورانه گلگهر و نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان منطقه بزرگ معدنی و صنعتی گلگهر با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در تهران برگزار و از ۱۰ ایده برتر این رویداد ملی تجلیل شد. رویداد توسعه ایدههای فناورانه گلگهر که از ابتدای امسال بهمنظور شناسایی ایدههای نو و فناورانه از سوی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و باهمکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و باشگاه تولید آغازشده بود، سرانجام با معرفی ایدههای برتر به ایستگاه پایانی رسید.این مراسم با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرعامل شرکت گلگهر و شماری از مدیران ارشد بخش صنعت و معدن و پژوهشگران شرکتهای دانشبنیان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و... برگزار شد. روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیسجمهوری، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد نادری عضو هیت رییسه مجلس، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، وجیهالله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو و حمیدرضا فولادگر رئیس هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سخنرانان اصلی این آیین بودند.در بخش جنبی این آیین نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان شرکت گلگهر و شرکتهای وابسته در حوزه ایدههای فناورانه با حضور مسئولان و میهمانان حاضر در مراسم افتتاح شد.

سخن پایانی

تلاش برای ارتقا سطح بومیسازی و داخلی سازی از اهمیت ویژهای برخوردار است و تأثیر بسزایی بر رونق تولید داخلی خواهد داشت. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بهعنوان بزرگترین تولیدکننده کنسانتره و گندله کشور، در طول سالهای گذشته اقدامات متعددی را برای ارتقا سطح بومیسازی ترتیب دادهاند. تاجاییکه این شرکت امروز ۷۵ درصد نیاز خود در تأمین تجهیزات و قطعات را با تکیهبر ظرفیت داخلی تأمین میکند. سیاست یادشده تأثیر بسزایی بر ارتقا کاهش ارزبری در این شرکت دارد.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/27dpo6