جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 03 May 2024
کد خبر: 17457
تاریخ انتشار: 1401/03/23 00:08
گزارش صمت از برگزاری مراسم روز جهانی نمایشگاه‌ها در ایران

دولت نمایشگاه‌ها را به چشم صنعت ببیند

مراسم روز جهانی نمایشگاه‌ها، ۲۱ خرداد با شعار «نمایشگاه‌ها، بی‌بدیل و غیرقابل جایگزین» با حضور روسای اتاق بازرگانی و چهره‌ها و فعالان صنعت نمایشگاهی در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

 هومن رازدار ضمن خوشامدگویی به مهمانان و مقامات حاضر در این مراسم، اظهارکرد: در افق ۱۴۱۰ شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران، مرکزیت یک اکوسیستم پویا و فعال را بر عهده خواهد گرفت. امکان اتصال نظام اقتصادی ملی به نظام اقتصادی بین‌الملل از طریق ارتباطات بین‌الملل این اکوسیستم ممکن خواهد شد. وی افزود: شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در افق ۱۴۱۰ یک شتابدهنده مهم منطقه‌ای خواهد بود که با خلق ارزش موجب ایجاد یک جریان حقیقی به صورت افقی و عمومی در شبکه کسب‌وکار کشور خواهد شد. ما به رسمیت شناختن همه ذی‌نفعان و ظرفیت آنها تنها راه نجات صنعت نمایشگاهی کشور است. فرصت گردهمایی روز جهانی نمایشگاه‌ها و نقش اثرگذار رویدادهای نمایشگاهی در توسعه و بهبود اقتصاد در سطح کشور را به نحو مطلوب با همگرایی و استفاده از خرد جمعی موردنظر قرار داده‌ایم. وی افزود: هویت و محتوای برگزاری نمایشگاه‌ها از دغدغه‌های برگزارکنندگان و همه ذی‌نفعان جامعه نمایندگی نمایشگاهی است. پیشکسوتان صنعت نمایشگاهی میراث گرانبهایی را برای ما به یادگار گذاشته‌اند که قدردان آنها هستیم. مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در پایان خاطرنشان کرد: نقش پررنگ صنعت نمایشگاهی در شاخص‌های توسعه صنعتی و تجارت بین‌الملل باوجود آگاهی خبرگان صنعت نمایشگاهی هنوز در بین سیاست‌گذاران و دولتمردان به‌روشنی تبیین نشده است.

بهترین ابزار برای توسعه بازارهای صادراتی

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت در مراسم روز جهانی نمایشگاه‌ها که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارکرد: اقدام مهمی که ما در دولت سیزدهم شروع کردیم، تدوین نقشه راه مشخص، دقیق و کمی است. یکی از راه‌های ما برای رسیدن به این نقشه راه، توسعه تجارت و توسعه بازار است.

پیمان‌ پاک افزود: این توسعه الزامات متفاوتی دارد. بدون شک یکی از ابزارهای توسعه بازار، صنعت نمایشگاهی است. قطعا نمایشگاه‌ها تمام بازار ما را پوشش نخواهد داد اما حتما یکی از ابزارهای مهم در توسعه صادرات و توسعه بازار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه سیاست‌گذاری و تعیین محتوا در این حوزه بدون شک با سازمان توسعه تجارت است. ما به سمتی حرکت می‌کنیم تا این سازمان فرمانده واحد صادرات کشور باشد و باید در این راه از توانمندی‌های بخش گوناگون استفاده و سیاست‌گذاری را به نحو احسن کامل کنیم. در همین زمینه ضروری است با تمام ذی‌نفعان صنعت نمایشگاهی مراوده داشته باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: در همین راستا به مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران تکلیف کردیم که کارگروه صنعت نمایشگاهی با حضور نماینده ذی‌نفعان و فعالان این حوزه به‌عنوان مشاور سازمان تجارت تشکیل شود.

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: فعالان صنعت نمایشگاهی مجریان بخش‌های توسعه تجارت هستند که به نماینده تجار و صادرکنندگان تبدیل‌شده و در تعامل با سه اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون می‌توانند گسترش بازار را بر عهده بگیرند.وی با بیان اینکه دولت به‌طور قطع از فعالان این صنعت حمایت خواهد کرد، گفت: یکی از چالش‌های قدیمی که در صنعت نمایشگاهی کشور وجود دارد عدم‌استفاده از سیستم‌های نرم‌افزاری در این صنعت است. ضروری است که یک سیستم طراحی و مجوزها براساس تجارب برگزارکنندگان از طریق این سامانه صادر شود.

پیمان ‌پاک تصریح کرد: مبحث مهم بعدی حرکت صادرات روز خط دانش‌بنیان است. دانش‌بنیان در حوزه نمایشگاه‌ها به عبارتی استفاده از رمزارزها و حضور در فضای متاورس و... است. در حوزه نمایشگاه‌ها باید وارد فضاهای جدید شویم. دنیا امروزه وارد نسل جدید شده است. بنابراین ضروری است که به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم. وی در پایان گفت: بزرگ‌ترین خطری که امروزه حوزه نمایشگاهی کشور را تهدید می‌کند، کم‌توجهی به این موضوع است.

تسهیلات صنعت به نمایشگاه‌ها ارائه شود

رئیس فراکسیون توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، سیاحتی و نمایشگاه‌های مجلس در ابتدای صحبت‌های خود در مراسم روز جهانی نمایشگاه‌ها، اظهارکرد: امروزه تولیدکنندگان، کارخانه‌داران، شرکت‌ها و... موردحمایت دولت و مجلس هستند اما نمایشگاه‌ها و نمایشگاه‌داران موردحمایت نیستند. ما از عنوان صنعت نمایشگاهی برای این حوزه مهم اقتصاد و تجارت کشور استفاده می‌کنیم اما عملا هیچ‌کدام از تسهیلات درنظر گرفته شده برای صنایع مختلف را برای صنعت نمایشگاهی کشور در نظر نگرفته‌ایم و این حوزه از تسهیلات صنعت بودن بی‌بهره مانده است.هاجر چنارانی افزود: امروز روز جهانی نمایشگاه‌هاست. امروز عالی‌ترین مقام دولتی در حوزه نمایشگاه‌ها در این مراسم حضور دارد. ما امروز در راستای مطالبه‌گری در این مکان گرد یکدیگر جمع شده‌ایم. متاسفانه آنچه هدف صنعت نمایشگاهی کشور بود در اکسپو ۲۰۲۰ دوبی حاصل نشد. ما معتقدیم نمایشگاه‌ها بی‌بدیل و غیرقابل جایگزین هستند اما ما امروز منتظر اشخاصی بودیم که می‌توانند در عرصه صنعت نمایشگاهی تاثیرگذار باشند.رئیس فراکسیون توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، سیاحتی و نمایشگاه‌های مجلس در ادامه گفت: ما از عزیزان خواهش می‌کنیم برنامه هفتم توسعه را مسئله محور کنیم و یکی از مسائل مهم ایران درحال‌حاضر نمایشگاه‌ها و صنعت نمایشگاه‌ها هستند. امروزه یکی از خلأهای اصلی که در حوزه صنعت نمایشگاهی کشور وجود دارد فاصله بین فعالان صنعت نمایشگاهی، قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران این حوزه است. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این فاصله رفع شود. چنارانی در ادامه تاکید کرد: ما در برنامه هفتم از دولت توقع داریم تمام حمایت‌ها و مشوق‌های خود در حوزه صنعت را بر حوزه نمایشگاه‌های کشور نیز داشته باشد. ما انتظار داریم دولت دخالت خود در حوزه نمایشگاه‌ها را کم و صرفا به‌عنوان نظارت‌کننده ایفای نقش کند. ما نتیجه دخالت دولت در این حوزه را در اکسپو ۲۰۲۰ دوبی مشاهده کرده و متوجه شده‌ایم که این کار چه پیامدهای وحشتناکی دارد.

کوتاه‌ترین مسیر برای بازسازی اقتصادها

صمت در ادامه سعید سیفی، رئیس انجمن نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران ن با اعلام اهمیت والای این صنعت در عرضه محصولات و بهبود عملکرد و اقتصاد صنایع دیگر گفت: نمایشگاه‌ها سریع‌ترین مسیر برای بازسازی اقتصادها هستند. وی در ادامه گفت: بخش‌های تاثیرپذیر از محل برگزاری نمایشگاه هتل‌ها، رستوران‌ها، تامین‌کنندگان خدمات و سایر بخش‌ها هستند که می‌توانند با برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی اقتصاد و چرخه مالی خود را بهبود ببخشند.

صمتحسن مرتجی، رئیس هیات مدیره انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه‌های خارجی هم در این مراسم نمایشگاه‌های خارج از کشور را زمینه‌ساز صادرات دانست و گفت: به‌طور قطع این صنعت تنها راه نجات صنعت کشور است. بدون شک توفیق در صادرات نیازمند مدیری توانمند است که نمایشگاه‌ها می‌توانند این نقش مدیریتی را به‌خوبی ایفا کنند.

سخن پایانی

روز جهانی صنعت نمایشگاهی هر سال با انتخاب یک شعار برگزار می‌شود و امسال نیز این روز با شعار«نمایشگاه‌ها کلیدی برای بازسازی اقتصادها» برگزار شد. مجمع جهانی صنعت نمایشگاهی (یوفی) نیز از فعالان صنعت نمایشگاهی سراسر جهان خواسته با بزرگداشت روز جهانی نمایشگاه‌ها، صنعت و نمایشگاه‌ها را به‌عنوان سکوهای تجاری معرفی کنند. با توجه به اهمیت فراوان صنعت نمایشگاهی در سراسر جهان، بزرگان صنعت نمایشگاهی ۷ ژوئن را به‌عنوان روز جهانی صنعت نمایشگاهی تعیین کرده‌اند. این پیشنهاد که برای نخستین‌بار توسط شاهرخ مدرس، کارشناس برجسته نمایشگاهی ایران و جهان، اعلان شد، موردحمایت اتحادیه جهانی نمایشگاه‌ها قرار گرفت و در تقویم این‌روز به‌عنوان روز جهانی صنعت نمایشگاهی ثبت شد. در ادامه شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران برای ثبت تاریخی این‌روز به‌نام ایران به‌عنوان نخستین پیشنهاددهنده آن، میزبان نخستین بزرگداشت روز جهانی صنعت نمایشگاهی بود. صمت در این گزارش پای صحبت فعالان این صنعت نشسته و از جایگاه و نقش صنعت نمایشگاهی ایران در توسعه اقتصاد سخن گفته است.


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3gdawz