یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1403 - 05 May 2024
کد خبر: 6917
تاریخ انتشار: 1400/09/08 13:04
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه افتتاح ۲ طرح صنعتی خبر داد

احیای ۹۳۵ واحد صنعتی راکد

با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، دو طرح صنعتی در شهرک صنعتی زاهدان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان در جریان دومین روز سفر به استان سیستان و بلوچستان و با حضور در شهرستان زاهدان، از امکانات زیربنایی، آخرین وضعیت زیرساخت‌ها و استقرار سرمایه‌گذاران در شهرک صنعتی زاهدان بازدید کرد.

در این بازدید که با همراهی فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی انجام شد، توضیحات فنی و مسائل و مشکلات نگهداری زیرساخت‌های این شهرک صنعتی ارائه و تصمیمات لازم برای ارتقای وضعیت کنونی آن‌ و اداره بهتر این منطقه توسط شرکت‌ خدماتی مربوطه اتخاذ شد.

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه دو طرح صنعتی ساتین سلامت هامون و گروه صنعتی فایکو در شهرک صنعتی زاهدان را افتتاح کرد.

رسولیان همچنین در بازدید از خط تولید این دو طرح صنعتی جدید که به مدار تولید وارد شده‌اند، ضمن گفت‌وگو با مدیران و کارگران این واحدهای صنعتی و تولیدی، از نزدیک در جریان توانمندی‌ها، روند فعالیت و مهم‌ترین مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت و برای رفع موانع پیش روی فضای کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری در این شهرک صنعتی دستورات لازم را صادر کرد.

واحد صنعتی ساتین سلامت هامون که با سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع در شهرک صنعتی زاهدان احداث شده و به بهره‌برداری رسیده است، ظرفیت تولید ۵۲۰ تن انواع محصولات سلولزی در سال را دارد و برای ۱۲ نفر فرصت شغلی فراهم کرده است.

همچنین واحد صنعتی تیرچه صنعتی فایکو که با سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۳ هزار مترمربع در این شهرک صنعتی احداث و به بهره‌برداری رسیده است، ظرفیت تولید ۳ هزار تن انواع تیرچه صنعتی در سال را دارد و برای ۲۸ نفر فرصت شغلی فراهم کرده است.

وی در ادامه با حضور در محل تصفیه‌خانه فاضلاب و شماری از پروژه‌های عمرانی در دست اجرا در شهرک صنعتی زاهدان، از نزدیک در جریان روند پیشرفت و کیفیت اجرای پروژه‌ها قرار گرفت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه افتتاح واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: طی دو ماه گذشته واحدهای صنعتی که از سال‌های گذشته به دلایلی در کشور تعطیل شده بودند، با بررسی‌های صورت گرفته شناسایی و تاکنون حدود ۹۳۵ واحد به چرخه تولید بازگشتند.

علی رسولیان افزود: رئیس‌جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت به‌شدت پیگیر راه‌اندازی واحدهای راکد و تعطیل شده در سطح کشور هستند که از این تعداد ۱۰ واحد تولیدی در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید بازگشتند و در تلاش هستیم این واحدها افزایش ظرفیت پیدا کنند.

وی اضافه کرد: حدود ۴ هزار و ۳۲۰ طرح صنعتی در کشور در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی در مرحله نصب ماشین‌آلات هستند که امیدواریم با تامین تسهیلات و کمک به رفع مشکلات در زمینه زیرساخت‌ها و موضوعات مختلف این واحدها هرچه سریعتر به بهره‌برداری رسیده و اشتغال مناسبی را در کشور ایجاد کنند.

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: یکی دیگر از اهداف درحال پیگیری، ایجاد کارگاه‌های کوچک برای افراد کم‌توان و اصناف تولیدی در سطح کشور است که حدود یک‌ هزار و ۹۰۰ واحد کارگاهی امسال در حال ساخت است و ۷۰۰ تا ۸۰۰ واحد تکمیل شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

رسولیان بیان کرد: در استان سیستان و بلوچستان نیز ۷۰ واحد کارگاهی آماده بهره‌برداری شده و درحال واگذاری به بخش خصوصی است.

وی یادآور شد: منابعی که برای تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده از چند مسیر انجام می‌شود؛ یکی از آنها طرح «تام» با ابتکار وزارت صنعت، معدن و تجارت است که از محل منابع واحدهای بزرگ صنایع معدنی در بانک‌ها است و استان‌ها برای سرمایه در گردش می‌توانند از طریق بانک‌های صنعت، معدن و تجارت استفاده کنند. همچنین منابع تبصره (۱۸) نیز ابلاغ و سهم مشخصی برای صنایع درنظر گرفته شده که امیدواریم به مرحله اجرایی برسد و بخش صنعت بتواند از آن استفاده کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مهم‌ترین بخش نیز منابع داخلی بانک‌ها است که بانک‌ها باید سهم صنعت را افزایش دهند‌ زیرا اشتغالی که صنعت ایجاد کرده و نقش موثری که در توسعه اقتصادی کشور داشته، بسیار ممتاز و قابل‌توجه بوده و باید منابع لازم را به این موضوع اختصاص دهیم.

رسولیان افزود: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های بسیار خوبی به دلیل هم‌مرز بودن با افغانستان و پاکستان و مرزهای دریایی و بندر مهم چابهار دارد اما از لحاظ صنعتی دارای مشکلاتی است که نیازمند برنامه‌ریزی است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد و خود وزیر به‌طور جدی پیگیر این موضوع هستند، بحث آمایش سرزمینی است که ظرفیت‌های قابل توسعه که می‌تواند باعث ایجاد اشتغال بیشتر در استان شود شناسایی شود.

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: خوشبختانه واحدهای خوبی در شهرک‌های صنعتی و کارگاهی سیستان و بلوچستان درحال راه‌اندازی است و متعهد شدیم زمین مورد نیاز، آب، برق و زیرساخت‌ها را تامین کنیم‌ زیرا این واحدهای تولیدی می‌توانند محصولات خود را در بازارهای داخلی و خارجی به فروش برسانند.

سخن پایانی

شهرک صنعتی زاهدان دارای ۹۳۲ هکتار مساحت است که ۲۹۹ هکتار آن زمین صنعتی و مابقی دارای سند تفکیکی است.

این شهرک صنعتی از امکانات زیربنایی آب، برق، گاز، تلفن و تصفیه‌خانه فاضلاب برخوردار است و ۶۹۷ قرارداد حق انتفاع و بهره‌برداری با سرمایه‌گذاران به مساحت ۲۲۳ هکتار در آن منعقد شده است. ۲۰۴ واحد تولیدی به بهره‌برداری رسیده در این شهرک صنعتی نیز با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۳۵۷ میلیارد ریال برای ۴ هزار و ۴۸۶ نفر فرصت شغلی فراهم کرده‌اند.

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3qb693