شنبه 22 اردیبهشت 1403 - 11 May 2024
کد خبر: 4674
تاریخ انتشار: 1400/08/10 13:31
در نشست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان با سفیر نیجریه مطرح شد

آمادگی نیجریه برای گسترش تعامل با ایران

راه‌های گسترش روابط تجاری میان ایران به‌‌ویژه تاجران اصفهانی و نیجریه‌ای با حضور سفرای دو کشور در نشست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، نشست اعضای کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با حضور سلیمان یاکوبو سنتورکی، سفیر نیجریه در ایران و ‌محمد علی‌بک، سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیجریه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است، اظهار کرد: سهم این استان در GDP کشور با احتساب نفت رتبه سوم و بدون احتساب نفت رتبه دوم است.

 وی افزود: اصفهان با دارا بودن بیش از ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی جایگاه حائز اهمیتی در اقتصاد دانش‌بنیان کشور دارد.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به نقش پررنگ استان اصفهان در اقتصاد ایران ادامه داد: صادرات غیرنفتی استان بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال برآورد می‌شود.

گلشیرازی گفت: در صورتی که روابط تاجران اصفهانی را با طرف‌های تجاری خود در نیجریه از طریق همکاری با دو سفارتخانه گسترش دهیم می‌توانیم در آینده شاهد توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی میان دو کشور باشیم. 

وی تصریح کرد: امیدوارم با برنامه‌ریزی کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی بتوانیم بهره‌برداری مناسبی این از نشست داشته باشیم. 

گلشیرازی تاکید کرد: تداوم این جلسات و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی در دو کشور می‌تواند روابط ما را تعمیق کند و گسترش دهد.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: امیدوارم با تدوین برنامه‌ای یک ساله مقدمات برگزاری دو نمایشگاه تاجران اصفهانی در نیجریه و همچنین تاجران نیجریه در اصفهان فراهم شود.

برپایی نمایشگاه سنگ اصفهان در نیجریه

احمد پزنده، رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به حضور تولیدکنندگان، فعالان و تاجران صنعت سنگ، کاشی و صنایع‌دستی اصفهان در این نشست گفت: برای گسترش همکاری‌ها و تبادلات تجاری میان اصفهان و نیجریه مصمم هستیم و امیدوارم به‌زودی شاهد برگزاری نمایشگاه سنگ، کاشی و صنایع‌دستی اصفهان در نیجریه باشیم.

همچنین فرشته امینی، عضو هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: در چند سال اخیر و به دلیل شیوع بیماری کرونا امکان برنامه‌ریزی مناسب برای گرامیداشت روز ملی صادرات فراهم نشد که موجب کاهش انگیزه تاجران شده است و امیدوارم در آینده شاهد رفع موانع صادرات و تسهیل این امر باشیم.

سلیمان یاکوبو سنتورکی، سفیر نیجریه در ایران در این نشست با بیان اینکه نخستین سفر خود به اصفهان را تجربه می‌کند، گفت: اصفهان شهری پر از خلاقیت و مرکزی دانش‌بنیان به شمار می‌رود. در سفر به این شهر شاهد فعالیت‌های اتاق بازرگانی اصفهان بودم و امیدوارم با همکاری سفارت ایران در نیجریه شاهد توسعه روابط و مبادلات اقتصادی میان اصفهان و نیجریه باشیم.

وی با بیان اینکه ایران و نیجریه دو کشور بزرگ و مهم در دو قاره آسیا و افریقا هستند، افزود: وزرای امور خارجه ایران و نیجریه در دیداری که در نیویورک داشتند بر توسعه روابط میان دو کشور تاکید کردند.

لزوم تشکیل کمیسیون تجاری مشترک

سفیر نیجریه در ایران با اشاره به لزوم تشکیل کمیسیون تجاری مشترک میان دو کشور ادامه داد: علاقه‌مند به استفاده از تولیدات سنگ، محصولات معدنی و صنایع‌دستی اصفهان هستیم و امیدوارم بتوانیم از تکنولوژی و توانمندی ایران در این زمینه استفاده کنیم.

یاکوبو سنتورکی با بیان اینکه دولت نیجریه برای سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور مشوق‌های مالیاتی درنظر گرفته است، گفت: نیجریه دارای معادن غنی طلا و سنگ‌آهن است اما تکنولوژی فرآوری آن را در اختیار نداریم، بنابراین تمایل به جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به‌‌ویژه از سوی ایران داریم. از حضور هر شرکت ایرانی در کشورمان استقبال می‌کنیم و مطمئن هستم که اصفهان می‌تواند پرچم‌دار حضور تاجران ایرانی در نیجریه باشد.

وی تاکید کرد: تولیدات و محصولات ایرانی از نظر کیفیت و قیمت قابلیت رقابت‌پذیری بالایی در بازار نیجریه خواهد داشت. سفیر نیجریه در ایران با بیان اینکه متاسفانه حجم مبادلات تجاری میان ایران و نیجریه ناچیز است، تصریح کرد: یکی از دلایل پایین بودن حجم مبادلات تجاری میان دو کشور کمبود اطلاعات مردم نیجریه درباره ایران و توانمندی‌های این کشور است و سفارتخانه‌های ایران و نیجریه باید اطلاعات مردم دو کشور از یکدیگر را افزایش دهند. یاکوبو سنتورکی خاطرنشان کرد: ایران می‌تواند به یکی از شرکای بزرگ تجاری نیجریه تبدیل شود و تجارت یکی از پایدارترین دیپلماسی‌هایی است که می‌تواند میان دو کشور برقرار شود.

ایجاد فرصت‌ همکاری بیشتر

محمد علی‌بک، سفیر ایران در نیجریه نیز ابراز امیدواری کرد برگزاری این نشست راه را برای توسعه روابط اقتصادی میان ایران و نیجریه هموار کند. وی اضافه کرد: قاره افریقا دارای ۵۵ کشور است و مبادلات تجاری ایران و کشورهای افریقایی باید گسترش یابد. افزایش حجم صادرات ایران به نیجریه نشان می‌دهد می‌توان در این زمینه بیشتر تلاش کرد. سفیر ایران در نیجریه با برشمردن کالاهای صادراتی کشورمان به نیجریه ادامه داد: اتاق بازرگانی اصفهان توانایی یافتن فرصت‌های همکاری بیشتر با این کشور را دارد و ما نیز آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را داریم. علی‌بک تصریح کرد: برگزاری وبینارهای مشترک میان اتاق بازرگانی اصفهان و اتاق‌های بازرگانی شهرهای گوناگون نیجریه یکی از راه‌های گسترش روابط و تبادلات تجاری میان دو طرف است.

سخن پایانی

در پایان این نشست حاضران بر تشکیل کمیسیون تجارت مشترک میان دو کشور، برگزاری وبینارهای مستمر میان اعضای اتاق‌های بازرگانی دو کشور، پیگیری برگزاری دو نمایشگاه تخصصی در اصفهان و نیجریه، تسهیل صدور ویزا برای ایرانیان از سوی نیجریه، پیگیری برقراری خطوط پروازی و کشتی‌رانی میان دو کشور و استفاده از ظرفیت کارگو پایانه اصفهان برای صادرات به نیجریه تاکید کردند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/27kdn3