سندیکای صنایع کنسرو ایران:

افزایش‌ها قیمت‌ها گریزناپذیر است

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت:‌ موادی مانند روغن در این صنعت نقش مهمی را ایفا می‌کند و اگر ذخایر شرکت‌های تولیدی به اتمام برسد،رخ خواهد داد.

محمد میررضوی در گفت‌وگو با «ایلنا» ضمن بیان این مطلب افزود: ممکن است بتوان مصرف روغن مورد نیاز خانوار را کنترل و تامین کرد؛ اما این مساله در مورد صنعت امکان‌پذیر نیست؛ زیرا برخی از واحدهای صنعتی ماهانه نزدیک به ۵۰۰ تن مصرف روغن دارند که این میزان در سال بیش از ۶هزار تن خواهد بود. تاکنون برای واردات روغن، ارز در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌گرفت؛ در صورتی که درحال‌حاضر این مساله نیز مورد ابهام است. میررضوی تاکید کرد: ماهی کنسروی با ارز آزاد وارد کشور می‌شود که با توجه به روند صعودی ارز، درحال‌حاضر امکان واردات ماهی را نداریم.

وی با بیان اینکه درحال‌حاضر مشکلی در تولید نداریم، گفت: توجه شود که این مشکل در زمان فعلی وجود ندارد؛ اما اگر به آن توجهی نشود بسیاری از واحدهای تولیدی آینده روشنی نخواهند داشت. میررضوی با اشاره به قیمت ماهی در بازار گفت: توجه شود که از هر ماهی فقط سه کنسرو می‌توان تهیه کرد و زمانی که قیمت آن در بازار کیلویی ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان باشد، با محاسبه‌های سایر موارد دخیل در تولید کنسرو، قیمت آن بسیار افزایش خواهد یافت. این درحالی است که عمده مصرف‌کنندگان تن ماهی قشر ضعیف، دانشجویان و کارگران هستند که به دنبال افزایش قیمت، قدرت خرید آنها کاهش یافته است در نتیجه توان خرید را نخواهند داشت که به‌دنبال آن فروش واحدهای تولیدی با کاهش جدی روبه‌رو می‌شود. دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران درخصوص پیش‌بینی میزان افزایش قیمت نیز گفت: با توجه به شرایط حاکم، از جمله افزایش دستمزد مواد اولیه و بسته‌بندی، قیمت کنسروها حداقل ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.


چاپ