توسعه مترو تهران در گرو تعامل متقابل
بهدنبال انتشار برخی اخبار در رسانهها و فضای مجازی مبنی بر پرداخت نشدن وجوه حاصل از فروش اوراق مشارکت شهرداری تهران ازسوی بانک رفاه کارگران، روابطعمومی این بانک توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
بهگزارش روابطعمومی بانک رفاه کارگران، با توجه به پایان مهلت انتشار اوراق مشارکت شهرداریها برای توسعه ناوگان حملونقل عمومی با در نظر گرفتن تمدید مربوط به استناد بند د تبصره ۵ قانون بودجه کشور، شهرداریهای کشور با تایید وزارت کشور مجاز به انتشار اوراق مشارکت با تضمین خود و بازپرداخت اصل و سود آن ازسوی خود بوده که باوجود اخذ مجوز از سازمان برنامه و بودجه در تاریخ ۹۸.۱۱.۲۹ در واپسین روز مهلت باقی مانده در تاریخ ۹۹.۰۴.۳۱ و بهدنبال عدمتوفیق شهرداری تهران برای اخذ مصوبه بانکها در راستای قبول رکن عامل و ضامن، درخواست شهرداری تهران بهمنظور انتشار اوراق مشارکت در توسعه ناوگان حملونقل عمومی و اصلاح زیرساختهای شهری با هدف همافزایی در عمران و آبادانی کلانشهر تهران ضمن توجه به مشکلات و موانع پیش روی کشور به بانک رفاه کارگران ارسال و با همکاری این بانک مبادرت به انتشار اوراق مشارکت به میزان ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال کرده است و مدیران عالی شهرداری تهران طی صورتجلسه و قرارداد متعهد به سپردن وثائق مورد نیاز در کمترین زمان ممکن شدند.
با گذشت حدود ۴ ماه از زمان توافق انجامشده، ترهین بخشی از وثائق تکمیل شده و مابقی بنا بر دلایل متعدد از جمله اینکه املاک پیشنهادی بابت توثیق فاقد پایانکار، فاقد گواهی عدمخلاف، دارای معارض، مشاعی، دارای اسناد مالکیت مغایر از لحاظ جانمایی و ابعاد و... بوده، تکمیل نشده که مراتب با همکاری مدیران شهرداری تهران در حال حل و فصل هستند.
با این حال، بانک رفاه کارگران با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ترتیبی اتخاذ کرده که معادل وثائق ترهین شده ازسوی شهرداری تهران با لحاظ ضرایب قانونی و به نسبت اصل و فرع مبلغ اوراق، نسبت به واریز وجوه حاصل از فروش اوراق مشارکت به حساب بانک مرکزی و برگشت به حسابهای شهرداری جهت هزینه کرد در محل موضوع مشارکت اقدام کند که مراحل اخذ مجوز این فرآیند انجام و در تاریخ ۹۹.۰۹.۰۲ (روز جاری) این مجوز صادر و نخستین مرحله واریز وجه انجام خواهد شد.
گفتنی است پس از آن در هر مرحله که وثائق شهرداری تهران نزد بانک تکمیل شود، واریز وجوه مربوط به آن مرحله انجام خواهد شد.
رکورد جدید سیمان آبیک در آستانه بورسی شدن
شرکت سیمان آبیک در حالیکه بناست بهزودی وارد بازار سرمایه شود، توانست رکوردهای پیشین تحویل ماهانه سیمان و کلینکر را در صنعت سیمان کشور جابهجا کند.
بهگزارش روابطعمومی شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین، سیمان آبیک با تحویل ۳۲۰.۵۱۴ تن سیمان فله و کیسهای و ۸۰.۵۴۵ تن صادرات کلینکر از بنادر جنوبی، رکورد جدیدی را در تحویل ماهانه سیمان و کلینکر در کل صنعت سیمان کشور ازسوی این شرکت به ثبت رساند.
این موفقیت که با وجود محدودیتهای شدید کرونایی و در آستانه ورود شرکت سیمان آبیک بهعنوان بزرگترین تولیدکننده سیمان کشور و منطقه به بازار سرمایه بهدست آمده، نشاندهنده عزم جدی مدیران و کارکنان متخصص و متهعد این مجموعه عظیم صنعتی در تحقق شعار جهش تولید و دستیابی به اهداف تعیینشده این شرکت است.
رکورد قبلی تحویل ماهانه سیمان و کلینکر مربوط به خرداد ۱۳۹۳ و با تناژ ۳۰۹.۲۵۱ تن سیمان فله و کیسهای و ۹۰.۲۷۹ تن کلینکر و متعلق به سیمان آبیک بوده است.
انتشار اسامی دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی
همه قشرهای جامعه و نهادهای ذیربط میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی از اسامی دریافتکنندگان ارز مطلع شوند.
بهگزارش بانک مرکزی، بانک مرکزی با اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بهطور مستمر و شفاف اسامی دریافتکنندگان این نوع ارز را در پایگاه اطلاعرسانی خود اعلام کرده و به این سیاست خود ادامه میدهد. تعیین اینکه برای واردات کالا، ارز به چه شخص و شرکتی داده شود، در فرآیند تجارت خارجی کشور خارج از چارچوب وظایف بانک مرکزی است و نهادها و وزارتخانههای تخصصی در این زمینه تصمیمگیری میکنند. همچنین بانک مرکزی بهمنظور شفافیت بیشتر در تخصیص ارز و برای دوری از هر گونه خطای انسانی و مداخلات فراقانونی، فرآیند تخصیص ارز را کاملا سامانهمحور کرده است. بدین شکل راه هرگونه سفارشپذیری در این فرآیند بسته شده و تخصیص و تأمین ارز براساس سهمیه و اولویتگذاری وزارتخانههای ذیربط انجام میشود.
در پایان باید به این موضوع اشاره کرد که سامانه رفع تعهدات ارزی بانک مرکزی، عملکرد دریافتکنندگان ارز را رصد میکند و در صورت تخلف، بانکهای عامل مکلف به برخورد قانونی هستند و در بانک مرکزی نیز واردکنندگانی که به تعهدات ارزی خود پایبند نباشند، در فهرست سیاه قرار خواهند گرفت و از تخصیص دوباره ارز به آنها جلوگیری میشود.
مجمع بانک آینده به حد نصاب نرسید
مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده بانک آینده روز یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ برگزار شد اما با توجه به محدودیتهای کرونایی، به حدنصاب قانونی نرسید.
بهگفته مرادی رئیس هیات مدیره و رئیس مجمع پس از بهبودی نسبی وضعیت کرونایی کشور و با اطلاعرسانی قبلی از طریق روزنامههای کثیرالانتشار بانک، مجمع با اعمال ملاحظات مفاد ماده(۸۷) اصلاحیه قانون تجارت و ماده(۵۲) اساسنامه بانک برگزار خواهد شد.
افزایش سپردههای بانک کارآفرین
بررسی گزارش اطلاعات صورتهای مالی بانکهای خصوصی برای دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ مندرج در سایت کدال همچنین نشان میدهد سپردههای بانکها با ۶.۵ درصد رشد به بیش از ۸ میلیون و ۲۳۵ هزار میلیارد ریال رسیده است.
بهگزارش روابطعمومی بانک کارآفرین، براساس همین اطلاعات، سپردههای بانک کارآفرین با رشد قابلتوجه ۴۱.۸ درصدی، به بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده که این رشد، ۳۵.۳ درصد بیشتر از رشد میانگین کل بانکها بوده است.
همچنین بررسی سهم بانکهای خصوصی از کل سپردهها نشان میدهد سهم بانک کارآفرین از کل سپردهها ۳.۴ درصد رشد داشته است.
این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۸درصد رشد داشته است.