رئیسکل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی درباره صندوقهایی که بانکها مدیریت آنها را بر عهده دارند، افزایش سقف تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان را بلامانع میداند.
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی درباره نظر بانک مرکزی در جلسه شورایعالی بورس در یادداشتی نوشت: بهمنظور تقویت بازار سرمایه و نیز ارتقای نقش بانکها در اطمینانبخشی به فعالیت سرمایهگذاران در آن بازار، موارد زیر را بهعنوان نظر بانک مرکزی در جلسه عصر دیروز شورایعالی بورس اعلام و تأکید کردم:
۱- وجود و گسترش فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه، فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران است.
ضمن توصیه به افزایش ظرفیت سرمایهگذاری در اینگونه صندوقها، بانک مرکزی نیز برای کمک به تحقق این موضوع درباره صندوقهایی که بانکها مدیریت صندوق را بر عهده دارند، افزایش سقف صندوقهای با درآمد ثابت را تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان بلامانع میداند.
۲- بانک مرکزی تأسیس صندوقهای جدید سرمایهگذاری با درآمد ثابت ازسوی بانکها را بلامانع میداند.
۳- برای شرکتهای تأمین سرمایه متعلق به بانکها که متقاضی افزایش سرمایه هستند، تمهیدات لازم برقرار خواهد شد و از تسهیلات فوق نیز برخوردار خواهند بود.
۴- با توجه به نرخ سیاستی اعلامشده، بانک مرکزی نسبت به این نرخ در بازار بین بانکی پایبند بوده و برنامهریزی لازم در همین زمینه انجام داده است.
بانکها نیز توافق کردهاند با توجه به شرایط برخی از بانکهای ناتراز، نرخ سود بین بانکی را حداکثر ۲۰ درصد تعیین وعملیاتی کنند.
۵- عدمرعایت نرخ سودمصوب شورای پول واعتبار به هیچوجه مجاز نیست؛ بنابراین بانکها ملزم به رعایت نرخهای مصوب سود سپردهها هستند. بازرسان حوزه نظارت بانک مرکزی تخلفات گزارش شده در بانکها را از روز شنبه شروع به رصد کردهاند و برای اعمال قانون گزارش خواهند داد.
گسترش ظرفیتهای حملونقلی در دستور کار دولت
وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه تجارت و ترانزیت یکی از ضرورتهای شکوفایی اقتصادی کشور است؛ از اینرو در دولت تدبیر و امید گسترش ظرفیت راههای ترانزیتی و توسعه شبکه ریلی بهطور ویژه در دستور کار بوده و تا آخرین روز کاری دولت هم این روند تداوم دارد.
محمد اسلامی در حاشیه همایش بینالمللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقهای در بندر انزلی در گفتوگو با خبرنگاران افزود: یکی از پروژههای ویژهای که در حال ساخت است اتصال راه آهن قزوین-رشت به بندرانزلی و اتصال به آستاراست که تلاش زیادی برای انجام آن شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: اتصال بندر کاسپین به راه آهن در همین دولت عملیاتی شود. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پروژه راهآهن رشت-آستارا براساس زمانبندی مشخص در حال اجراست، خاطرنشان کرد: اتصال راه آهن ایران به شبکه ریلی افغانستان و اتصال چابهار به زاهدان از طریق خط آهن در دست اجرا و در آستانه افتتاح است. وی بیان کرد: تکمیل شبکه آزادراهی و بزرگراهی هم بهگونهای است که بهرهمند شدن مسیرهای کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق از ظرفیتهای حملونقل، نیز در دست اقدام است.
اسلامی ادامه داد: جذابیت استفاده از فرصت ایران در ترانزیت برای اتحادیه اوراسیا با تکمیل زیرساختها دوچندان میشود و به همین دلیل، اکنون علاوه بر توسعه زیرساختها تلاششده در اتحادیه راهآهنهای جهان موافقتنامه امضا کنیم و در قالب همکاری منطقهای با تعرفههای واحد در ترانزیت کالا نقش داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: برای تجارت و ترانزیت سعی بر آن است با ایجاد هماهنگی بین همه نهادهای داخلی و دخیل در امر تجارت توقف در پایانهها را به حداقل رسانده و از این به بعد شاهد توقف بلندمدت کامیونهای صادراتی در مرزهای کشور نباشیم.
امکان تاسیس صندوقهای جدید سرمایهگذاری فراهم شد
سخنگوی سازمان بورس از افزایش سقف صندوقهای موجود و تاسیس صندوقهای جدید برای نهادهای مالی وابسته به بانکها خبر داد. به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه حسن قالیبافاصل، درباره مصوبات این شورا گفت: درباره افزایش سقف صندوقهای سرمایهگذاری بر درآمد ثابت، تصمیمگیری شد. وی در این زمینه توضیح داد: در جلسه شورایعالی بورس، مقرر شد سقف صندوقهای سرمایهگذاری بر درآمد ثابت، از ۳۰ هزار میلیارد تومان به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. سخنگوی شورایعالی بورس ادامه داد: درباره تغییر جزییات نصاب سهام در صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نیز تصمیمگیری شد. وی گفت: به این ترتیب، مصوب شد دستکم ۵۰ درصد مجموع ۲۰ درصد نصاب سهام، به سهام عدالت تخصیص یابد و حداقل اوراق دولتی در نصابها از ۱۰ درصد به حداقل ۲۵ درصد افزایش پیدا کند. قالیبافاصل اضافه کرد: در این جلسه شورایعالی بورس، مصوب شد بانک مرکزی در امور صدور مجوز برای صندوقهای سرمایهگذاری وابسته به نهادهای مالی مرتبط با بانکها، تسریع و تسهیل کند. همچنین امکان تأسیس صندوق برای بانکهای فاقد صندوق، فراهم و اجازه تأسیس بیش از یک صندوق برای بانکها نیز صادر شد.
اعطای تسهیلات قرضالحسنه ۲۱ هزار میلیارد تومانی به خانوارها
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات یارانهای و قرضالحسنه در ایام کرونا به ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار اعطا شد. بهگزارش صدا و سیما، سجاد مهدیزاده در نشست معاون اول رئیسجمهوری با مدیران ارشد شبکه بانکی، افزود: تا ۲۰ آبان به ۳۵۷ هزار و ۴۰۰ واحد کسب و کار با اشتغال ۵۹۹ هزار و ۸۰۰ نفر، ۷ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت
شد. وی اضافهکرد: کل تسهیلات پرداختی بانکها سال گذشته ۹۷۵ هزار میلیارد تومان بود که در ۶ ماه نخست امسال، حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شد که در مقایسه با ۶ ماه نخست سال گذشته، رشد ۶۰ درصدی داشت. مهدیزاده گفت: بخشهای کشاورزی ۷.۲ درصد، صنعت و معدن ۳۰.۵ دهم درصد، مسکن ۵.۷ درصد، بازرگانی ۲۰.۳ درصد و خدمات ۳۵.۱ درصد، از تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص دادند. وی افزود: برای خرید تصمینی گندم، تا کنون ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و برای ذخیرهسازی مرغ منجمد هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد که در مجموع ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بحث خرید تضمینی در بخش کشاورزی و وابسته به آن پرداخت شد. مهدیزاده ادامه داد: در سال ۹۸ تعداد ۱۸ هزار و ۳۰۰ واحد، ۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات تامین مالی در نظرگرفتهشده برای بنگاههای کوچک و متوسط برخوردار شدند. وی گفت: تا پایان مهر امسال، ۵۰۲ هزار ۴۰۰ مورد وام قرضالحسنه ازدواج به ارزش ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. مهدیزاده افزود: در بخش اشتغال پایدار روستایی ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم که به اشتغال ۲۵۸ هزار نفر منجر شد.