گروه تجارت: با پایان تابستان سوت پایان طرح دریا برای مسافران و مجاوران در این خطه شمال کشور به صدا درآورد. بهگزارش صمت، حالا دیگر ناجیان غریق سواحل مازندران را ترک و این ساحل برای شناگران تفریحی ناامن میشود.
شغل فصلی ناجیان غریق و شاید آنها که کسب و کاری حاشیهای از گردشگران ساحلی داشتند مثل تنقلاتفروشان و فروشندگان لباسهای ساحلی نیز به پایان میرسد. با این حال مازندرانیها بهدنبال افزایش تعداد اسکلههای تفریحی هستند تا در سالهای بعد، مشاغل ساحلی منحصر به ۳ ماه تابستان نباشد.
دستمزد هزار ناجی پرداخت شد
سخنگوی طرح دریا در مازندران خبر داده که براساس پیشبینی هواشناسی مبنی بر بارش باران، مواج بودن دریای خزر و ممنوعیت شنا، طرح دریا بهطور رسمی از ۳۱ شهریور در مازندران پایان یافت و این شیوهنامه به تمام فرمانداران شهرهای ساحلی استان ابلاغ شده است. به گزارش ایرنا، عیسی قاسمیطوسی افزود: در امسال از طرح دریا اول خرداد در حدود۹۵ نقطه از ۳۳۷ کیلومتر ساحل خزر شروع شد و ۳۱ شهریور پس از ۱۲۴ روز، بهطور رسمی سوت پایان این طرح برای امسال نواخته شده است. وی گفت: در این مدت حدود هزار ناجی برای خدماترسانی به مسافران در طرح دریا از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب حضور فیزیکی داشتند و این حضور با وجود مواج شدن دریا برای جلوگیری از احتمال غرق شدن مسافران همچنان تداوم داشت. مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مازندران گفت: در امسال با هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامهریزی دستمزد ناجیان غریق تاکنون پرداخت شد و با وجود محدودیت مالی تلاش شد این پرداختها به موقع انجام شود. قاسمیطوسی افزود: برای مهر در صورت وضعیت مناسب جوی بهدلیل تقاضا در برخی شهرهای ساحلی بهمنظور بهرهگیری از دریا، احتمال حضور ناجیان بهطور داوطلبانه در برخی طرحها وجود دارد و این هماهنگی با پایدار شدن شرایط جوی با فرمانداران انجام خواهد شد. سخنگوی طرح دریا در مازندران گفت: در تابستان امسال ۳۱ نفر در ساحل دریای خزر جان خود را از دست دادند که این آمار در تابستان سال گذشته ۴۷ نفر بود. قاسمیطوسی خاطرنشان کرد: براساس آمار غریق در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳۴ درصد کمتر شد و این در حالی است که روزهای مواجی دریا نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر بود. طرح سالمسازی دریا از تابستان سال ۹۲ با هدف جلوگیری از روند افزایشی غرق شدن شناگران بهطور برنامهریزی شده و منسجم و با پیشبینی امکانات رفاهی و امدادی در سواحل مازندران آغاز شد. این طرح با رفع نواقص از جمله شناسایی نقاط کور و حادثهخیز، نصب تابلوهای شنا ممنوع، افزایش تعداد ناجیان غریق، استقرار ماموران انتظامی در مناطق خطرساز، افزایش ساعات فعال ماندن طرح در شب و ساماندهی شناگاههای خصوصی موفق شد آمار غرقشدگان در آبهای ساحلی دریای مازندران را از بیش از ۲۰۰ نفر در سال ۹۳ به ۶۲ نفر در سال گذشته کاهش دهد. فعال نگه داشتن طرح سالمسازی دریا در ماه مبارک رمضان از سال ۹۴ به بعد بیشترین تاثیر را در کاهش میزان مرگ ناشی از غرقشدگی در دریای مازندران داشت. مازندران ۳۳۸ کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و اگرچه طرح دریا در این استان به پایان رسیده اما برنامههای تفریحی و گردشگری سواحل مازندران ادامه دارد. قرار است اسکلههای تفریحی و گردشگری بیشتری در این استان ایجاد شود. طرحی که علاوه بر کسب و کارهای حاشیهای شنای تفریحی در دریا، فرصتهای شغلی زیادی در حوزههای صنایعدستی، حملونقل، شیلات و... برای مردم این منطقه ایجاد میکند.
۱۳۴ اسکله تفریحی و گردشگری
استانداری مازندران از تصویب ۱۳۴ نقطه بهمنظور ایجاد اسکلههای تفریحی و گردشگری در سواحل استان خبر داد. ایرنا در گزارشی دیگر نوشت: استاندار مازندران در نشست تسهیل ایجاد اسکلههای تفریحی و گردشگری استان که براساس ماده ۱۰۰ برنامه ششم توسعه تشکیل شد، اعلام کرد: پس از بررسی نهادهای اجرایی، جانمایی ۱۳۴ اسکله در خط ساحلی استان مازندران تایید و تصویب شد. احمد حسینزادگان افزود: جانمایی این اسکلهها به تفکیک شهرستانها در رامسر، تنکابن، جویبار، عباسآباد، چالوس، نوشهر، نور، بابلسر، فریدونکنار، میاندرود، بهشهر و محمودآباد تایید شد. استاندار مازندران ادامه داد: برای حذف بروکراسی زائد و تسهیل سرمایهگذاری تمامی مجوزها برای این نقاط از سوی نهادهای اجرایی متولی صادر و سرمایهگذار فقط به دو سازمان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سازمان بنادر مراجعه میکند. به گفته وی، این مجوزها بینام و به لحاظ سازه و موقعیت مکانی صادر و پس از تصویب اهلیت سرمایهگذار از سوی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری براساس قانون واگذار میشود. حسینزادگان با بیان اینکه اسکلههای گردشگری ارتباط مردم با دریا را تسهیل و موجب رونق گردشگری دریایی میشود، افزود: فرصتهای اقتصادی زیادی از قبیل صنایع دستی، حملونقل، شیلات و... برای مردم استان از طریق ایجاد اسکلهها فراهم میشود. وی همچنین به استفاده نشدن از ظرفیت گردشگری رودخانهها و آببندانها در استان مازندران اشاره کرد و گفت: بسیاری از رودخانهها و آببندانهای استان از نظر جذابیت با نمونههای مشابه در کشورهای گردشگری برابری میکند که مغفول مانده است. استاندار مازندران همچنین تاکید کرد که این کارگروه ظرفیت رودخانهها و آببندانهای استان را نیز بررسی و در راستای ایجاد پروژههای گردشگری معرفی کند.استاندار مازندران با اشاره به اینکه استقرار اسکلههای تفریحی و گردشگری در اشتغالزایی و همچنین استفاده از ظرفیت دریایی در گردشگری استان کمک موثری خواهد کرد، افزود: تصویب این لکهها در مدیریت سرمایهگذاری و جلوگیری از سردرگمی نیز موثر خواهد بود. حسینزادگان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲۲سرمایهگذار برای ساخت اسکله اعلام آمادگی کردهاند، گفت: دولت تدبیر و امید اعتباری افزون بر ۴۰میلیارد تومان برای ساماندهی واستفاده گردشگری تعیین کرده است. براساس آمارهای رسمی، مازندران سالانه میزبان بیش از ۲۰ میلیون نفر گردشگر و مسافر است که بیشتر آنها به منظور بهرهگیری از طبیعت زیبا و دریا به این استان سفر میکنند. همچنین از ۲۲ شهرستان مازندران ۱۵ شهرستان در خط ساحلی واقع هستند که ۳۳۸ کیلومتراز ساحل دریای خزر را در بر گرفتهاند.