میلاد محمدی: بیستوهفتمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی از ۱۳ دی به مدت ۴ روز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد و ۱۶ دی به کار خود پایان داد.
مراسم افتتاحیه این رویداد با حضور قاسم نودهفراهانی رئیس و خسرو ابراهیمینیا نایب رئیس دوم اتاق اصناف تهران، حسین زمانی مدیرعامل نمایشگاههای بینالمللی تهران، مصطفی کواکبیان رئیس خانه مطبوعات کشور، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران و رئیس نمایشگاه و تعدادی از روسای اتحادیههای صنفی تهران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. صمت از ابعاد برگزاری این رویداد گزارش میدهد. مدیرعامل اتحادیه چاپخانهداران با اشاره به برگزاری این رویداد گفت: فعالیت این صنعت ۷۵ درصد به واردات وابسته است که درحالحاضر ثبت سفارش با مشکل روبه رو است. احمد ابوالحسنی اظهارکرد: فعالان صنعت چاپ با وجود شیوع بیماری کرونا به فعالیت خود ادامه داده و بخشی از فعالان این صنف کار تهیه ماسک، جعبههای بستهبندی و لوازم مربوط به تولید و بستهبندی الکل و... را برای عرضه به بازار انجام دادند.
وی افزود: بیست و هفتمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته با حضور ۱۹۰ شرکت و در ۷ سالن نمایشگاهی برگزار شده و با توجه به ریزش تعداد شرکتکنندگان در اغلب نمایشگاهها، این نمایشگاه با رشد مواجه بوده است. این رویداد پذیرای مخاطبان خاص و تخصصی بوده و این فرصت هم برای غرفهداران فراهم بود که مخاطبان تخصصی بیشتری را به نمایشگاه دعوت کنند. وی با اشاره به وابستگی ۷۵ درصدی مواد اولیه صنعت چاپ به واردات، گفت: ثبت سفارش واردات مواد اولیه اکنون با مشکل مواجه است. ابوالحسنی تصریح کرد: در بخش تولیدات شامل فیلمهای پلیمری، فناوری مناسبی وجود دارد اما پتروشیمی مواد خام را به خارج صادر میکند و برای تولیدکنندگان داخلی نیز گران عرضه میشود به همین دلیل مذاکراتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و ارشاد انجامشده تا این مواد با نرخ مناسبتری در اختیار آنها قرار گیرد.
دستاوردهای صنعت چاپ را اینجا ببینید
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان خراسان رضوی معتقد است جلوگیری از برگزاری نمایشگاه چاپ و بستهبندی به معنای متوقف کردن چرخه صنعت است. علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان خراسان رضوی درباره چگونگی برگزاری نمایشگاه چاپ و بستهبندی تهران گفت: این روزها کل کشور در شرایط ویژهای بهسر میبرد. شیوع بیماری کرونا باعثشده حتی جمع شدن یک خانواده کوچک گرد هم با مشکلات زیادی همراه باشد. وی ادامه داد: در چنین وضعیتی برگزار کردن نمایشگاه بزرگی با مدیریت چندین سالن بهطور قطع یک شاهکار بزرگ است. من از همینجا از شرکتکنندگان و برگزارکنندگان این رویداد تشکر میکنم. مغانی در ادامه درباره لزوم برگزاری نمایشگاه چاپ و بستهبندی در شرایط بحرانی بیان کرد: نمیتوان زندگی را متوقف کرد. این بیماری حدود ۱۰ ماه است که ادامه دارد و به همین دلیل بسیاری از کسبوکارها متوقف شده است.
جلوگیری از برگزاری نمایشگاه چاپ و بستهبندی به معنای متوقف کردن چرخه صنعت است. وی افزود: نمیتوانیم به بهانه کرونا کارها را متوقف کنیم. روزهای عادی نیز مشکلات خودش را دارد؛ یک روز ممکن است بارانی و سرد باشد و روز دیگر گرم و طاقتفرسا، نمیتوانیم به بهانههای گوناگون کار را تعطیل کنیم. بیماری کرونا ضربه مهلکی بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده اما انسان به امید زنده است. درست است که در شرایط سخت و ویژهای بهسر میبریم اما رها کردن کارها مانند این است که بگوییم ما قرار است بمیریم برای چه صنعت ایجاد کنیم، کارگر بگیریم و ادامه دهیم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی، نمایشگاه چاپ و بستهبندی را یک ویترین بزرگ برای این حوزه دانست و اظهارکرد: بسیاری از مسئولان از اهمیت وجود صنعت چاپ بیاطلاع هستند و هنوز گمان میکنند صنعت چاپ محدود به چاپ کارت عروسی و عزاست؛ در صورتی که همه ما میدانیم که تمامی صنایع تولیدی به این بخش وابسته هستند.
وی در انتها خاطرنشان کرد: برای شناساندن جایگاه این حوزه، برگزاری نمایشگاه چاپ و بستهبندی و آوردگاههای مشابه ضروری به نظر میرسد؛ علاوه بر این، چنین آوردگاههایی فضایی هستند برای تعامل و آشنایی فعالان و مشتریهای آنها میتوانند با بهرهگیری از حضور همتایانشان در نمایشگاه به تبادل اطلاعات پرداخته و نیازهای مشتریان خود را برآورده کنند.
کسب منفعت از بازارهای صادراتی
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: برای اینکه بتوانیم در بازارهای جهانی منافع لازم را کسب کنیم باید استانداردهای بستهبندی با کیفیت محصولات و کالاها را رعایت کنیم. عزتالله اکبری در بازدید مشترک با حسن زمانی، مدیرعامل این شرکت از بیست و هفتمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته در جریان آخرین پیشرفت و همچنین موانع پیش روی این صنعت قرار گرفت. وی با ابراز رضایت از روند برگزاری نمایشگاه چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته، اظهارکرد: بستهبندی اساس صادرات است که هویت یک کشور را نشان میدهد و یکی از راههای اساسی و ضروری در عرصه صادرات بحث چاپ و بستهبندی کالاها محسوب میشود.
اکبری تصریح کرد: بحث صادرات و توزیع کالای ایرانی در سراسر جهان فارغ از ارزش مالی که به همراه دارد، از جنبههای مختلف اجتماعی، سیاسی و امنیتی حائز اهمیت است و باید بهدرستی مدیریت شود. رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به تعامل و همکاری خوب مجلس با تولیدکنندگان گفت: با هماهنگیهای لازم در راستای رفع موانع و مشکلات صنایع اقدامات خوبی انجامشده است.
زمانی همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاهها را با تدابیر ویژه و در بالاترین سطح رعایت دستورالعملهای بهداشتی تا پایان سال ادامه خواهیم داد و در راستای بازدید مجازی علاقهمندان به صنعت نمایشگاهی بسترهای مناسب را فراهم کردهایم و با استفاده از ایده شهر هوشمند در آینده نزدیک بازدید بهصورت فضای مجازی را از آنچه درحالحاضر است، قویتر خواهیم کرد. وی تصریح کرد: صنعت نمایشگاهی بهعنوان ویترین صادرات و تجارت برای رونق اقتصادی و شکوفایی صنایع همکاریهای خوبی با نهادها و تولیدکنندگان دارد. اکبری اظهارکرد: امروزه از مهمترین ابزارهای توسعه صادرات و فروش بحث بستهبندی زیبای کالاهاست که جلوی فروش محصولات بهصورت فلهای و خامفروشی را خواهد گرفت و ارزشافزوده بالایی را برای کشور بهدنبال خواهد داشت.
فرصت حضور شرکتهای خارجی از بین رفت
همچنین، غلامرضا شجاع، مدیر تشریفات برگزاری نمایشگاه نیز با بیان اینکه کرونا اکنون به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده، اظهارکرد: رعایت قوانین و مقررات سختگیرانه و پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری نمایشگاهها از جمله نمایشگاه چاپ و بستهبندی در دستور کار قرار گرفت و در تمامی ۷ سالن برگزاری این نمایشگاه این پروتکلها رعایت شد.
وی ادامه داد: نگاه ما در برگزاری این نمایشگاه مالی و سودآوری نیست، بلکه همه ساله درصددیم با برگزاری این نمایشگاه فرصتی ایدهآل را برای اهالی آن فراهم کنیم تا از دستاوردهای جدید در این حوزه بهرهمند شوند. شجاع به اشاره به ظرفیتهای مناسب اقتصادی ایران اظهارکرد: ایران از نظر جغرافیایی موقعیتی استراتژیک در منطقه دارد و امکان استفاده از ترانزیت هوایی و زمینی در کنار دسترسی به کشورهای منطقه اوراسیا با ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت که همگی عضو اکو هستند، ظرفیتی بزرگ و اقتصادی برای کشور است که میتوان با برنامهریزی مناسب از آن به درستی بهرهبرداری کرد.
مدیر تشریفات برگزاری نمایشگاه عنوان کرد: توجیه اقتصادی مناسبی برای انجام تولیدات کیفی و مناسب با هدف دستیابی به بازار صادراتی وجود دارد و این فرصتی است که در طول برگزاری نمایشگاهها میتوان از آن استفاده کرد. وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاههای تخصصی در ارتقای کیفیت صنعت چاپ و بستهبندی موثر است، اظهارکرد: ماشینآلات صنعت چاپ از کیفیت مناسبی برخوردارند و با توجه به ارتباط این صنعت با بستهبندی صنایع غذایی و دارویی نقش مهمی در بهبود وضعیت صنایع وابسته به آن نیز خواهد داشت.
شجاع در بخش دیگری از این نشست با اشاره به تاثیرات نامطلوب کرونا بر حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاههای بینالمللی اظهارکرد: کرونا فرصت حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه را از بین برده است و این امیدواری وجود دارد که با کاهش میزان بازدیدکنندگان فرصت حضور برای بازدیدکنندگان تخصصی فراهم شود و آمار بازدید آنها افزایش یابد.
وی با اشاره به جلسهای که روز شنبه با حضور تشکلهای صنفی مرتبط برگزار میشود، عنوان کرد: بهمنظور انجام هماهنگیهای لازم برای برگزاری نمایشگاه روز شنبه با حضور تشکلهای صنفی مرتبط جلسهای برگزار خواهد شد. در این جلسه از غرفهداران درخواست شده مخاطبان تخصصی را به نمایشگاه دعوت کنند و این انتظار نباید فقط از برگزارکنندگان نمایشگاهی باشد تا بتوان نمایشگاهی قابلقبول ارائه داد. شجاع با انتقاد از عملکرد شهرداری در تبلیغات نمایشگاهی اظهارکرد: در دوسلدورف آلمان شهرداری پرداخت تمامی هزینههای تبلیغات نمایشگاهی را برعهده دارد.