نیروگاه خورشیدی شهید فخریزاده چادرملو در اردکان با سرمایهگذاری هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
ظرفیت این نیروگاه ۱۰ مگاوات از نوع ردیاب تکمحوره است و سالانه ۲۶ میلیون کیلووات ساعت برق تولید میکند و در فضایی به وسعت ۳۰ هکتار راهاندازی شده است. مجوز این نیروگاه در سال ۹۷ اخذ شد و با آغاز عملیات اجرایی در سال ۹۸، به شبکه سراسری برق پیوست. همچنین از یک واحد تولید کنسانتره سرب و روی در معدن تاجکوه بافق بهرهبرداری شد. این واحد تولیدی سالانه ظرفیت ۱۴ هزار تن محصول کنسانتره سرب و روی را داراست و برای ۲۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است. میزان سرمایهگذاری ارزی و ریالی این واحد معدنی در مجموع هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قانون آزادسازی معادن تا چند هفته آینده در کشور اجرا میشود. به گزارش صمت از یزد، علیرضا رزمحسینی در سفر خود به استان یزد در مراسم افتتاح نیروگاه ۱۰ مگاواتی چادرملو در اردکان گفت: قانون آزادسازی معادن که مدتها بود اجرا نشده بود با همراهی دولت و مجلس شورای اسلامی بهزودی و تا چند هفته آینده اجرا میشود. وی عنوانکرد: این قانون یک فرصت طلایی برای معدنکاران کشور است و سرمایهگذاریهای جدیدی در حوزه معادن صورت خواهد گرفت البته شاید مخالفتهایی در این زمینه وجود داشته باشد اما مقاومت کرده و قانون را اجرایی میکنیم.
رزمحسینی با اشاره به وضعیت معیشتی و فشارهای اقتصادی بینالمللی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجموعه دولت با توجه به بضاعتی که دارند در زمینه فراوانی کالا حرکت کردهاند و امروز کالاها در گمرکات ما با کمترین ماندگاری آزادسازی میشوند. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: روانسازی اقتصاد وارداتی از برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است و دولت مذاکراتی در این زمینه انجام داده و صادرکنندگان ما متعهد و انسانهای شریفی هستند و بهزودی مشکلات آنها نیز برطرف خواهد شد.
زمحسینی در بخش دیگری از سخنان خود، یزد را استانی توسعهیافته خواند و گفت: این استان بهزودی به استان صنعتی کشور تبدیل خواهد شد و یکی از مهمترین اقدامات نظام جمهوری اسلامی و بعد از انقلاب، انتقال آب از خلیجفارس به فلات مرکزی ایران بود.
وی ادامه داد: این طرح یکی از طرحهای ناباورانه بود که اوایل با دید تمسخر به آن نگاه میکردند و حتی برخی مانع اجرای آن میشدند اما امروز با همراهی افراد خلاق و بزرگان، بخشی از این امر محقق شده و اکنون صحبت از خط دوم و سوم انتقال آب از خلیجفارس به فلات مرکزی ایران است. این خط ۸۲۰ کیلومتر طول دارد و برای ۱۶ هزار نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده که امیدواریم این پروژه قبل از پایان امسال به شهرستان اردکان و به مجتمع چادرملو برسد. وی معادن را ابزار توسعه و آبادانی هر کشوری دانست و گفت: ایران کشوری نفتخیز است اما معدنخیز نیز هست ولی کمترین حرکت را در حوزه اکتشافات معدنی کشور داشتیم که در این دولت و دولت بعدی به سمت اکتشافات جدید معدنی حرکت میکنیم و توسعه صنایع معدنی را انجام خواهیم داد.
ایران را به کشور صنعتی تبدیل میکنیم
صمت علیرضا رزمحسینی همچنین در مراسم افتتاح یک واحد تولید گرانول در میبد اظهار کرد: پیشرفتهای قابلتوجه و همدلی میان دولت و مجلس شورای اسلامی و دلسوزی مسئولان و سرمایهگذاری بخش خصوصی بهزودی ایران را به یک کشور صنعتی تبدیل خواهد کرد.
وی افزود: کشور در شرایط جنگ ۳ ساله اقتصادی و کرونا قرار گرفت که اگر این دو مورد در هر کشور دیگری رخ میداد حتما با مشکلات جدی روبهرو میشد اما با درایت مسئولان و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، با مقاومت بهعنوان راهبرد ایران در برابر تحریمهای ظالمانه با کمترین هزینه از تحریمها عبور کردیم البته بر اقتصاد خانواده و بازار فشارهایی وارد شد اما دشمنان گمان میکردند بتوانند با این فشارها ما را فلج کنند که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد. رزمحسینی بیان کرد: در ۲۹ رشته صنعتی تولید و صادرات داشتیم و مجوزهای ۱۰ ماه اخیر نسبت به ۱۰ ماه سال گذشته رشد داشته که این نشان از امید مردم به سرمایهگذاری و پیشرفت دارد و بیانگر ثبات در کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: اگر امروز صادرکننده فولاد، انواع فلزات و پتروشیمی هستیم و ۷۵ درصد صادرات به ۱۵ کشور همسایه انجام میشود، نشان از عزم جزم مسئولان و مردم برای رشد اقتصادی دارد و اگر دشمنان ما دشمنی نمیکردند و اگر تحریمها را تحمیل نمیکردند و جنگ تحمیلی را نداشتیم، به یک کشور بزرگ صنعتی در منطقه تبدیل میشدیم.
وی ادامه داد: امیدواریم با حرکتهایی که امروز میبینیم و با همکاریهایی که دولت و مجلس شورای اسلامی دارند، شاهد وقوع این اتفاق باشیم و ایران را به یک کشور صنعتی در منطقه تبدیل کنیم. رزمحسینی افزود: خط انتقال از خلیجفارس به اردکان نیز از امتیازات یزد است که امیدواریم تا پایان سال افتتاح شود که با افتتاح آن برای نخستین بار میتوانیم آب را از دریا به صحرا بیاوریم و خط دوم و سوم نیز بهزودی کلنگزنی خواهد شد؛ به این معنا که یزد دارای دو خط لوله مستقیم انتقال آب از خلیجفارس خواهد بود و این امتیاز ویژه استان یزد است. وی با بیان اینکه رتبه دوم معدنی یزد، قابلیت کمنظیری است، افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه فرآوری معادن یزد تمرکز خواهد کرد.
آمادگی ایجاد شهرک پوشاک در یزد
رزمحسینی در پایان سفر روز نخست خود به استان یزد در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد اظهار کرد: ساخت قطعات داخلی در بسیاری از رشتهها افزایش یافته به نحوی که اکنون در لوازم خانگی تا ۷۵ درصد و خودرو تا ۸۰ درصد به تولید داخلی رسیدهایم. وی عنوان کرد: در حوزه پوشاک نیز کارخانجات در حال کار و فعالیت هستند و با توجه به اینکه صرفه واردات پوشاک کاهش یافته، کار کارخانجات تولید پوشاک رونق گرفته است. رزمحسینی تاکید کرد: آمادگی داریم در یزد با توجه به اینکه قطب نساجی کشور است، شهرک ویژه پوشاک راهاندازی کنیم که لازم است برای این موضوع جانمایی انجام و این شهرک به نحوی ایجاد شود که امکان تکمیل زنجیره پوشاک فراهم باشد.
وی با اشاره به اینکه واردات ۲ هزار و ۵۰۰ کالا در کشور محدود و حتی تحریم شده است، افزود: این محدودیتها برای رونق تولید داخل اعمال شده و حتی اگر تحریمها لغو شود، محدودیت واردات این کالاها ادامه خواهد یافت. وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره مرغ و تخممرغ نیز بیان کرد: تولید مرغ و تخممرغ ما ۸۵ درصد وابسته به خارج از کشور است زیرا خوراک دام وارد میشود اما وزارت جهاد کشاورزی به دنبال تولید کلزا است. وی خطاب به امام جمعه یزد بیان کرد: توصیه شما درباره خودکفایی در تولید دام را به مسئولان جهاد کشاورزی خواهیم رساند و امیدواریم بتوانیم در این زمینه گامهای اساسی برداریم.
یزد قطب تولید کاشی، فولاد و نساجی کشور
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به تفاهمنامههای مسئولیتهای اجتماعی که با حضور نهادهای معین اقتصاد مقاومتی برگزار میشود، اظهار کرد: تلاشهای صورت گرفته در استان یزد شبانهروزی است. محمدرضا علمدار یزدی، یزد را دومین استان معدنی و سومین استان صنعتی کشور خواند و گفت: در یزد ۳ هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در ۵ گروه صنعتی با ۱۰۰ هزار اشتغال صنعتی با تولید ۸۰۰ قلم کالا در حال فعالیت هستند. وی افزود: یزد با ۸۶ کارخانه فعال، ۶۰ درصد تولیدات کاشی و سرامیک کشور را انجام میدهد و این صنعت ۲۰ هزار اشتغال ایجاد کرده و ۳۵ کارخانه دیگر نیز با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال راهاندازی است.
علمدار یزدی با اشاره به اینکه با سهم ۱۵ درصدی تولید فولاد در کشور، در این زمینه نیز یک قطب در کشور هستیم، عنوان کرد: همچنین یزد با سهم ۲۷ درصدی تولید، یکی از قطبهای نساجی کشور به شمار میرود. وی با اشاره به اینکه بهبود فضای کسبوکار را از ابتدا در برنامه داشتیم، بیان کرد: تسریع در صدور مجوز، معافیتهای گمرکی، سرمایهگذاری ۱۳ هزار میلیاردی، هزار و ۱۹ طرح نیمهتمام و ایجاد ۳۴ هزار شغل دیگر و... از اقدامات انجام شده در بهبود فضای کسبوکار است و این برنامهها یزد را به بهشت سرمایهگذاری ایران تبدیل کرده است. واحد تولید گرانول امروز با سرمایهگذاری ۸ هزار میلیارد ریالی و اشتغالزایی در فاز نخست برای ۱۹۰ نفر در میبد افتتاح شد.
تثبیت ۵۰ هزار شغل در کارگروه تسهیل
صمت محمدرضا علمدار یزدی همچنین در جلسه مشترک نهادهای نظارتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان یزد با اشاره به مصوبات کارگروه تسهیل اظهار کرد: این مصوبات و تسهیلات ارائهشده از سال ۹۲ تاکنون، تثبیت اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر را به دنبال داشته است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد یادآور شد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان یزد رتبه نخست در کشور به لحاظ تعداد مصوبات را به خود اختصاص داده است. وی با اشاره به همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رفع موانع تولید عنوان کرد: نمایندگان استان یزد تعامل و همکاری بسیاری برای رفع موانع تولید دارند و خوشبختانه دستگاه قضایی، دیوان محاسبات، تشکلهای بخش خصوصی، سیستم بانکی و نهادهای اجرایی استان در این زمینه همکاری بسیار خوبی دارند.
عملدار یزدی اظهار امیدواری کرد که با تداوم این روند و رفع مشکلات صنایع در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، شاهد شکوفایی صنایع استان باشیم.