از ۳۱ صادرکننده استان فارس تجلیل شد. حمیدرضا ایزدی درآیین تجلیل و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استانی و ملی فارس با بیان اینکه امسال برای نخستینبار تجربه فرآیند انتخاب صادرکننده نمونه استان بهصورت رسمی به اتاق بازرگانی فارس واگذار شد افزود: در راستای اعتمادی که به بخش خصوصی داریم این کار انجام شد هرچند در سالهای قبل هم انجام میشد اما امسال بهصورت رسمی عملیاتی شد.
به گزارشصمت رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه در جهت سیاستهای کلان وزارت صنعت، معدن و تجارت استان فارس بهعنوان استان پیشرو مراحل صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی را هم به خانه صنعت، معدن و تجارت واگذار کرد، یادآور شد: همه فعالیتها و تفویض اختیارات نشان دهنده آن است که ما در واگذاری امور به تشکلهای خصوصی سابق پیشقدم هستیم و در کشور جزو استانهای پیشرو بودیم و امیدواریم که این فرآیندها و این تفویض اختیارها گسترش پیدا کند.
ایزدی با بیان اینکه در دو سال گذشته شاهد شدیدترین تحریمها علیه ایران بودیم و در این برهه نیازهای ارزی کشور توسط صادرات بخش خصوصی تامین شد، افزود: در این مورد فعالان اقتصادی استان فارس عملکرد خوب و قابل قبولی داشتند و بیش از ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات برگشت داده شد که نسبت به استانهای دیگر عدد بزرگی است.
وی افزود: اگر چه بنا به سیاستهای کلان اقتصادی کشور برای بازگشت ارز حاصل از صادرات مکلف به تعلیق کارتهای بازرگانی بودیم ولی کارت بازرگانی واحدهای تولیدی را تعلیق نکردیم و تمام کارتهای بازرگانی واحدهای تولیدی فارس کماکان فعال است و در حال انجام صادرات و واردات هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه با تعهد کتبی که از بازرگانان گرفتهشده قرار است که بازرگانان فارس تا پایان سال ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند، گفت: ما از نهادهای مختلف هم تحت سوالهای متعدد قرار گرفتیم که که چرا این کار انجام نشده ولی تمام این اقدامات در جهت حمایت از سرمایهگذاران و تجار بخش خصوصی استان بوده است.
ایزدی با بیان اینکه سیاستها و حمایتهای سرمایهگذاری استان جهت شکوفایی بخش صادرات بسیار چشمگیر و بزرگ بوده است و طرحهای بسیار بزرگی در سال ۹۹ افتتاح شده که در بخش صادرات به عنوان بازوهای اقتصادی استان و کشور وارد عمل شدند، گفت: به عنوان نمونه شرکت مجتمع آلومینیوم جنوب که نخستین واحد صادرکننده شمش آلومینیوم در فارس بود، تکمیل زنجیره فولاد در بخش آهن اسفنجی و گندله و شرکت کربن سدیم کاوه اقدامات موثری در بخش صادرات داشتند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس خاطرنشان کرد: شرکت پارسیان سپهر با سرمایهگذاری ۲۲۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر در آستانه افتتاح است که همه این شرکتها صادراتمحور هستند و میتوانند نیازهای ارزی کشور را تامین کنند.
گفتنی است در این آیین از واحدهای نمونه در سطح ملی در حوزه کشاورزی از( سردخانه و مواد غذایی آریام سام و سپیدان عصاره جنوب) تجلیل شد.
پالایش نفت بندرعباس، پیشرو در اقتصاد ایران
شرکت پالایش نفت بندرعباس رتبه اول فروش شرکتهای گروه نفتی و رتبه دوم شاخص فروش و عنوان شرکت پیشرو بیستوسومین همایش ملی شرکتهای برتر اقتصاد ایران موسوم به ۱۰۰-IMII را کسب کرد.
به گزارش صمت از هرمزگان، در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر اقتصاد کشور که با حضور مسئولان کشوری و مدیران بنگاههای اقتصادی در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما در تهران برگزار شد، با ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی ایران ٥٠٠ شرکتهای برتر اقتصاد کشور معرفی شدند. در این رتبهبندی که براساس گزارش مالی سال ۱۳۹۸ شرکتها صورت گرفت، ۵۰۰ شرکت برتر مورد تجزیه و تحلیل مالی و اقتصادی قرار گرفتند که بر این اساس، شرکت پالایش نفت بندرعباس رتبه اول فروش گروه شرکتهای نفتی و همچنین رتبه دوم شاخص فروش شرکتهای برتر ایران را کسب کرد.
در این همایش از بین شرکتهای برتر، ۱۰ شرکت بهعنوان شرکت پیشرو براساس ارزیابی روند رشد در ٤ سال اخیر معرفی شدند که شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز برمبنای ارزیابی و بررسی شاخصهای اقتصادی موفق به دریافت عنوان شرکت پیشرو شد. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با تبریک عنوانهای کسبشده گفت: با تلاشهای کارکنان این شرکت برای تولید مستمر و بدون وقفه و با نظارت و راهبری مناسب واحدهای عملیاتی، این شرکت رتبههای برتر اقتصادی را کسب کرد.
هاشم نامور افزود: شرکتهایی که در بین ۵۰۰ شرکت برتر قرار گرفتند بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور هستند که با توجه به عوامل اقتصادی مانند اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزوده و در نتیجه افزایش تولید تاثیرگذاری بالایی بر اقتصاد کشور دارند.
تولید فرش به دست مددجویان فارس
قاسم توانایی: از سال ۹۶ تاکنون، ۶١ هزار مترمربع فرش و گلیم به دست مددجویان کمیته امداد فارس تولید و بافته شده که این تولیدات از این پس با عنوان برند احسان که به ثبت جهانی رسیده، عرضه میشوند.
به گزارش صمت از استان فارس، محمد بذرافشان، مدیرکل کمیته امداد فارس بیان کرد: این برند به صورت رسمی ۳۰ دی امسال از سوی رئیس کمیته امداد رونمایی شد و این نشان به عنوان نخستین علامت جمعی فرش با ذینفعی مددجویان کمیته امداد در کشور است که با همکاری مرکز مالکیت معنوی قوه قضاییه و ثبت سازمان جهانی مالکیت معنوی به کمیته امداد اعطا شد.
وی با اشاره به نقش عمده کمیته امداد در اشتغال کشور افزود: کمیته امداد بهعنوان نهاد پیشرو در هدفمندی و پایداری اشتغال برای جامعه هدف خود با استفاده از ثبت علامت جمعی احسان اقدام کرده است.
مدیرکل امداد فارس با بیان اینکه این پروژه تا ۵ سال تحت حمایت سازمان جهانی ثبت مالکیت معنوی است، خاطرنشان کرد: درحالحاضر این علامت در طبقات مختلف کالا و خدمات برای برنامههای آینده این نهاد در سطح ملی درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه درحالحاضر ۳۵ راهبر شغلی در زمینه تولید فرش و گلیم با کمیته امداد فارس همکاری میکنند، اضافه کرد: از سال ۹۶ تاکنون ۶١ هزار مترمربع فرش و گلیم به ارزش ۳۵۰ میلیارد ریال از سوی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد فارس تولید شده است.
بذرافشان یادآور شد: درحالحاضر ۳۲۰۰ مددجوی بافنده فرش و گلیم در استان فارس مشغول به فعالیت هستند که سالانه ١٨هزار مترمربع فرش و گلیم تولید میکنند.
مدیرکل امداد فارس در پایان گفت: تمامی نفع این علامت در ارتقای کسبوکار و تجاریسازی کالای تولیدی در سطح ملی و بینالمللی برای جامعه تحت حمایت بوده و یکی از گامهای اساسی در رشد سطح شغلی کارآفرینان امداد به شمار میرود.