در نشستی با حضور مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تفاهمنامه سهجانبه شروع عملیات گرنت فناوری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک علم و فناوری یزد بهعنوان یکی از پارکهای مجری و پارک فاوا امضا شد.
بهگزارش صمت از یزد، مهدی کشمیری، مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم در ابتدای این نشست، گزارشی از اقدامات انجامشده در زمینه طرح گرنت فناوری ارائه داد و گفت: سال گذشته در هفته پژوهش و فناوری، توافقنامه اجرای طرح گرنت فناوری با پارک فاوا امضا و پس از چند ماه اجرای آن آغاز شد که متاسفانه بهدلیل همزمانی با شرایط کرونا، فراهم شدن مقدمات اجرایی آن به تاخیر افتاد. وی با اشاره به طرح گرنت فناوری، درباره مراحل آن افزود: فراخوان و اطلاعرسانی این طرح اوایل امسال انجام شد، سپس پذیرش طرحها (شامل دریافت درخواست و تقاضا) و در نهایت بررسی و اعلام حمایت ازسوی سازمان حامی اجرا شد.
کشمیری با بیان اینکه در سومین مرحله، طرحهای پذیرفتهشده اعلام و اعتبارات آن تعیین میشود، تصریح کرد: اکنون برای ابلاغ اعتبارات آمادگی داریم. در ادامه باید تامین منابع انجام و تمام منابع موجود برای اجرای این برنامه در اختیار صندوقهای پژوهش و فناوری قرار گیرد. بهعبارتی تمام منابع باید در اختیار صندوق قرار داده شود و حسب تایید پارک مجری، پرداخت به مجری انجام میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: در اجرای این طرح، ۹ مجموعه همکاری دارند، از جمله پارک فاوا بهعنوان سازمان حامی، وزارت عتف، پارک علم و فناوری مجری و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بهاحتمال زیاد به طرح خواهد پیوست.
کشمیری همچنین درباره مبلغ حمایت از طرحها گفت: به طرحهایی که مجری تعهدی در آورده نقدی نداشته باشند، ازسوی پارک مجری ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در پروژههای کارشناسیارشد و ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در پروژههای دکترا تخصیص داده میشود. همین مبلغ نیز از سوی وزارت عتف به پروژهها اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: بسته به حمایت حامی، به پروژههای کارشناسیارشد دستکم ۷.۵ میلیون تومان و دکترا ۱۵ میلیون تومان تعلق میگیرد.
این مقام مسئول افزود: حداقل حمایت در صورت عدمتعهد مجری در آورده، برای مقطع کارشناسیارشد نیز، ۷.۵ میلیون تومان و بسته به حمایت سازمان حامی حداکثر ۱۵ میلیون تومان و برای مقطع دکترا حداقل ۱۵ و حداکثر ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.
کشمیری تصریح کرد: در صورت تعهد مجری در آورده، این مبالغ به ترتیب در مقطع ارشد به حداقل ۱۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و حداکثر ۲۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و در مقطع دکترا حداقل ۲۲ میلیون و ۲۵۰ هزارتومان و حداکثر ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا میکند.
در ادامه این نشست، جعفر صدیق، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن تشکر از تلاشهای وزارت عتف، گفت: امروز خانواده پارکها را دارای سامانهای کردیم که دستاوردی مهم برای ۶ پارک عضو شبکه تاد، وزارت علوم و وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات بهعنوان حامی بوده است و امیدوارم این حرکتی که از سوی ما آغاز شده به بهترین شکل ادامه پیدا کند.
در انتهای نشست، ۳ توافقنامه دوجانبه و سهجانبه بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک مجری، پارک فاوا و صندوق پارکهای استانی و همچنین میان سازمان حامی، پارک فاوا و صندوق پارکهای استانی به امضا رسید.
گفتنی است، پارک علم و فناوری یزد یکی از پارکهای عضو شبکه تاد و یکی از مجریان این طرح است.
رونمایی از ۳ محصول فناورانه
در حاشیه مراسم قدردانی از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان یزد که با حضور استاندار یزد و جمعی از مسئولان استانی به صورت مجازی برگزار شد، از ۳ محصول فناورانه به شرح زیر ازسوی استاندار یزد رونمایی شد.
دستگاه خرجگذار چالهای انفجاری در معادن، محصول شرکت پادرامعدن ایرانیان، نرمافزار MIS (یکپارچهسازی اطلاعات مدیریت)، محصول شرکت کمندافزار ایرانیان و بومیسازی بُرد الکترونیک کاربردی دستگاههای بافندگی صنعت نساجی ازسوی شرکت آوا الکترونیک.
این محصولات، دستاوردهای شاخص و مهم استان در حوزه علم و فناوری است که پس از رونمایی در این مراسم، جزییات آنها به اطلاع استاندار یزد رسید.