عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی البرز گفت: محدودیت دسترسی به قطعات یدکی خطوط تولید و دشواریهای اداری صادرات به عراق و افغانستان، از مهمترین موانع جهش تولید و صادرات صنایع غذایی استان البرز بهشمار میآید.
به گزارش صمت از استان البرز نبیاله نورینسب درباره وضعیت صنایع غذایی استان در سالهای اخیر و چالشهای پیشروی فعالان این حوزه بیان کرد: چرخه صنایع غذایی البرز بهخوبی در حال فعالیت است اما در بحث تامین مواد اولیه و ملزوماتی که برای بستهبندی کالا لازم است، مشکلاتی وجود دارد. خزانهدار اتاق بازرگانی البرز ضمن بیان این مطلب افزود: مشکلات موجود در زمینه تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی هر روز تابع متغیرهایی است که در بازار بهویژه تامین ارزوجود دارد و این موضوع دردسرهایی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است. وی در ادامه با اشاره به اینکه درحالحاضر دسترسی به بازار خارج برای تامین قطعات یدکی مورد نیاز تولید امکانپذیر نیست، افزود: حتی در داخل کشور نیز با تامین این قطعات با مشکل مواجه هستیم و بهسختی میتوانیم این ملزومات را تهیه کنیم.
نورینسب با بیان اینکه گشایش اعتبار ارزی در خارج از کشور نیز با سختیهایی روبهرو است، عنوان کرد: امیدواریم از سوی مسئولان کشور تمهیداتی در این زمینه برای صنایع گوناگون از جمله فعالان صنایع غذایی فراهم شود. وی با این توضیح که ماشینآلات موجود در واحدهای صنعتی کشور از جمله استان البرز از نمونه تولیدات خارجی است و هرگونه فناوری در این زمینه نیز عمدتا از آن سوی مرزها وارد ایران میشود، عنوان کرد: به همین دلیل تامین قطعات یدکی این نوع تجهیزات به یقین نیازمند ارتباط با تولیدکنندگان خارج از کشور است. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز درباره وضعیت صادرات مواد غذایی استان بیان کرد: باوجود شعارهایی که درباره حمایت از صنایع در بحث صادرات در ماههای گذشته به میان آمده، متاسفانه دولت آنچنانکه باید بهدنبال رفع دستاندازهای موجود نبوده است.
وی با اشاره به مشکلاتی که درباره رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان وجود دارد، توضیح داد: تولیدکنندگان برای مراودات با کشورهای همسایه مانند افغانستان براساس تعاملات ارزی با مشکل مواجه هستند، چون متاسفانه گاهی بهراحتی کالاهای قاچاق جابهجا میشود و خریداران آن سوی مرز دیگر لزومی نمیبینند بهطورمستقیم با تولیدکنندگان ایرانی در ارتباط باشند. بهگفته نورینسب، بیش از یک سال است که مراودات تجاری ایران با کشور عراق نیز دچار گرههایی شده که دلیل آن بهدرستی مشخص نیست و در این میان مراجعه خریداران عراقی برای خرید محصولات و کالاهای ایرانی کم شده است؛ در صورتی که بسیاری از محصولات ایران در کشور عراق بازار مصرف خود را پیدا کرده بود و باید این ظرفیت بیش از پیش توسعه مییافت. وی با تاکید براینکه به یقین صادرکنندگان ایرانی به جز کشورهای همسایه، بهدنبال دیگر بازارهای هدف برای سرمایهگذاری و انجام مراودات تجاری هستند، گفت: اما نباید اجازه دهیم فرصتی در کشورهایی مانند عراق برای فروش محصولات ما ایجادشده بهراحتی از دست برود.