رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی گفت: محیط کسبوکار این استان در دولت تدبیر و امید بهبود یافته و این خطه در بهار امسال جایگاه سوم کشور را در این شاخص به خود اختصاصداد.
رقیه یادگاری در گفتوگو با ایرنا افزود: شاخص بهبود محیط کسبوکار این استان، همچنین در زمستان سال ۹۸ رتبه اول کشور در بین ۳۱ استان بوده است.
وی توضیح داد: محیط کسبوکار این استان در دولت اول تدبیر و امید و همزمان با ایجاد ثبات اقتصادی و اخبار مناسب در زمینه سیاست خارجی و شکلگیری توافق برجام با بهبود شرایط مواجه شد و فعالان اقتصادی این استان بهویژه بخش صنعت که سهم بالایی از صنایع مادر و بزرگ کشور را به خود اختصاص داده بود، توانست با بهبود بازارهای خود و ارتقای خطوط تولیدی، بهره لازم را از بهبود محیط کسبوکار ببرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی بیان کرد: همزمان با خروج امریکا از برجام در سال و افزایش تحریمهای ظالمانه اقتصادی این کشور علیه جمهوری اسلامی که منجر به تلاطم نرخ ارز و بهدنبال آن سایر متغیرهای اقتصادی شد، محیط کسبوکار دستخوش تغییرات نامطلوب
شد. یادگاری ادامه داد: در فصل تابستان ۹۷ رقم شاخص بهبود محیط کسبوکار در این استان حتی از میانگین کشور نیز بدتر شد و در جایگاه ۲۰ از ۳۱ استان قرار گرفت که نشاندهنده آسیبپذیری بالای بنگاههای اقتصادی استان مرکزی از تحریمها و بیثباتی اقتصادی بوده است.
یادگاری اظهارکرد: با ثبات نسبی متغیرهای اقتصادی در سال ۹۸، پس از یک دوره هیجانات منفی و تسلط دولت بر اقتصاد، شاخص محیط کسبوکار مجدد بر مدار قبل بازگشت و استان مرکزی با کسب نمرات مطلوب در این شاخص در زمستان ۹۸ در جایگاه یک این شاخص قرار گرفت. استان مرکزی ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بهرهبرداری از ۲۱ پروژه دریایی و بندری در هرمزگان
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از بهرهبرداری ۲۱ پروژه دریایی و بندری به ارزش حدود ۷۲۱ میلیارد ریال و اشتغالزایی حدود ۵۶۰ نفر، همزمان با هفته پرخیر و برکت دولت در هرمزگان خبر داد.
بهگزارش صمت از بندرعباس، علیرضا محمدیکرجیران گفت: شهیدان رجایی و باهنر، دو وجود با برکت و دو انسان مکتبی و انقلابی بودند که یادشان تا ابد در وجدان امت اسلامی زنده و جاوید خواهد ماند. مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: آنچه همواره باعث مباهات و مفاخره جامعه دریایی و بندری هرمزگان بوده، نام این دو شهید والامقام است که بر تارک دو بندر بزرگ و استراتژیک واقع در این استان میدرخشد و این امر وظایف و مسئولیتهای کارگزاران نظام را در امر خدمت در این دو جبهه بزرگ اقتصادی دو چندان میکند.
وی اظهارکرد: سالروز شهادت این دو عبد صالح پروردگار که حیات طیبه خویش را در پیوند دائم با معبود و خدمت به مردم بنیاد نهاده بودند، فرصتی است تا دستاوردها و خدمات دولت در همه عرصه به مردم معرفی شود. مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: امسال در هفته دولت ۲۱ پروژه دریایی و بندری با ارزش ۷۲۱ میلیارد و ۱۴۱ میلیون ریال و اشتغالزایی حدود ۵۶۰ نفر در سراسر استان هرمزگان به بهرهبرداری خواهد رسید. محمدیکرجیران گفت: این طرحها در بخشهای سرمایهگذاری، عمرانی، فنی، دریایی و بندری به انجام رسیده و اعتبار آنها بهطور عمده از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی و بخشی دیگر نیز ازسوی بخش خصوصی تامین شده است.
این مقام مسئول با اشاره به پروژههای قابل افتتاح در این ایام اظهارکرد: بهرهبرداری از یک شرکت مخازن نگهداری فرآوردههای نفتی، بهرهبرداری از مراکز ارائه خدمات اداری، بهرهبرداری از دیوار ساحلی جزیره هرمز، ساخت و نصب اسکله فلزی شناور مخصوص پهلوگیری و استقرار قایقهای تجسس و نجات، بهرهبرداری از چندین اسکله گردشگری و رمپ فلزی چندمنظوره در مناطق مختلف استان و... را از مهمترین این طرحها برشمرد. وی پروژههای قابل افتتاح در هفته دولت را با سرمایهگذاری بخش خصوصی و از محل وجوه و مشارکت سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد.
توجه ویژه به ظرفیتهای معدنی نیریز
مجری طرح ایجاد زیربناهای معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور با حضور در جاده نیریز-خرامه و گفتوگو با مشاور و پیمانکار این طرح، از نزدیک در جریان احداث جاده یادشده قرار گرفت.
بهگزارش صمت، داریوش دیودیده با حضور در فرمانداری نیریز و برگزاری نشست مشترک با فرهاد طهماسبی نماینده مردم استهبان، نیریز و آباده طشک در مجلس شورای اسلامی، حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، مراد هدایت فرماندار نیریز، جعفر زاهدی مدیرکل راه وشهرسازی استان، علیرضا سیاهپور مدیرکل حملونقل و سایر مدعوین به ارائه گزارش پیشرفت طرح جاده نیریز-خرامه بهعنوان بزرگترین پروژه درحال انجام ایمیدرو پرداخت.
دیودیده با اشاره به طرح احداث جاده دسترسی به معادن، مطالعات برقرسانی و خدمات مهندسی احداث خط انتقال برق، بهسازی راه معادن و... در معادن کشور گفت: با توجه به فعالیت کارخانجات سیمان و فولاد، معادن و صنایع سنگ در شهرستان نیریز نیاز به حملونقل و ارتباط زمینی ایمن با جادههای استان از جمله شیراز و خارج از استان، بیش از پیش برای این منطقه اهمیت پیدا کرده است؛ از همینرو ضروری بود همزمان با طرح فولاد، جاده جدیدی با مشارکت وزارت راه و شهرسازی نیز در منطقه احداث و با تامین بودجه لازم، در سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد و استان از ثمرات آن بهرهمند شوند.
وی افزود: افتتاح این جاده، مسیر انتقال محصول صنعتی معدنی نیریز و کرمان به مناطق جنوبی و غربی و همچنین دسترسی به شیراز را ۴۰ کیلومتر کاهش داده که پایین آوردن میزان مصرف سوخت، کاهش هزینه حمل و قیمت تمامشده را در بر دارد.
وی گفت: مراحل اجرای مناقصه و تعیین پیمانکار برای اجرای ۳۰ کیلومتر جاده دسترسی در مسیر خرامه و نیریز در حال انجام است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در این نشست گفت: نیریز یک شهر معدنی دارای واحدهای صنعتی مهمی مانند فولاد و سیمان، بیش از ۱۶۰ واحد فرآوری سنگ است که توسعه و ایجاد زیرساختها در این شهرستان از جمله ضرورتهاست، بنابراین توسعه معادن این شهرستان و بهرهبرداریهای لازم از این منابع عظیم معدنی جزو اولویتها و برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس و وزارت متبوع در راستای استفاده بهینه از معادن شهرستان است.
حمیدرضا ایزدی نیز در تشریح وضعیت فعلی شهرستان نیریز، گفت: تعداد ۱۵۵ واحد سنگبری فعال در شهرک صنعتی نیریز با اشتغال ۲۳۴۶ نفر وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با تاکید بر اینکه ظرفیتهای معدنی موجود در شهرستان نیریز، در شرق فارس، بهعنوان یک اولویت مد نظر قرار دارد، گفت: در شهرستان نیریز درحالحاضر ۵۳ معدن فعال با ذخیره قطعی ۳۰۸ میلیون تن و سرمایهگذاری ۱۲۱۳ میلیارد ریال و استخراج سالانه معادل ۱.۹ میلیون تن، با اشتغال ۹۵۸ نفر فعال است.
وی با اشاره به قابلیتها و ظرفیتهای لازم و اجرای طرحهای صنایع مادر در نیریز ازجمله طرح ۸۰۰ هزار تنی فولاد نیریز فارس، کارخانه رینگ اسپرت نور نیریز بهعنوان تولیدکننده رینگهای آلومینیومی خودرو در سایزها و طرحهای مختلف، سیمان سفید و خاکستری گفت: ظرفیتها و فعالیت این صنایع در کنار یکدیگر، میتواند موجب اشتغالزایی، توسعه صنایع پاییندستی و ارتقای وضعیت اقتصادی شهرستان و استان شود.
ایزدی به ادامه اکتشاف ذخایر فلزی واقع در شهرستان اشاره کرد و خواهان تسریع در اتمام مطالعات شد. فرهاد طهماسبی، نماینده مردم شریف استهبان، نیریز و آبادهطشک در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست با تاکید بر ایجاد زیرساختهای لازم در صنایع، معادن و صنایعمعدنی گفت: ضرورت دارد تلاشها به سمت فرآیند صنعتی شدن شهرستان نیریز در بخش معادن از دانش و فناوری روز جهان در راستای بهرهوری بیشتر و توسعه اقتصادی و اشتغال پیش برود، همچنانکه در این مسیر از ظرفیتهای مجلس هم استفاده خواهیم کرد.
حمایت سیستان و بلوچستان از سرمایهگذاران صنعتی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان در دیدار با امام جمعه شهرستان دلگان گفت: مطمئنترین و مهمترین، مولفه ایجاد امنیت در هر منطقه ایجاد اشتغال پایدار در هر منطقه است. داود شهرکی افزود: در این میان، سوق دادن سرمایههای سرگردان به سمت ایجاد واحدهای تولیدی با در نظر گرفتن ظرفیت هر منطقه از اهمیت بسزایی در ایجاد اشتغال پایدار برخوردار است. وی اظهارکرد: در این زمینه مدلهای گوناگون مشارکتی برای ایجاد صنایع پایدار وجود دارد که سازمان صنعت، معدن و تجارت بهعنوان بازوی توانمند سرمایهگذاران و کارآفرینان از هیچ کوششی فروگذار نمیکند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان در این دیدار گفت: شرکت شهرکهای صنعتی استان با توجه به رسالت ذاتی و بنیادین خود تاکنون ۲۸ شهرک و ناحیه صنعتی در استان ایجاد کرده است. علیرضا راشکی اظهارکرد: این شهرکها و نواحی صنعتی ایجاد شده توانستهاند با ایجاد امکانات زیربنایی مناسب مشکلات متعددی را از پیش روی سرمایهگذاران و کارآفرینان بردارند. وی تاکید کرد: سرمایهگذاران و کارآفرینان با استقرار در شهرکها و نواحی صنعتی استان مشکلی در زمینه راه دسترسی، آب، برق، آسفالت و... را ندارند.
رئیس هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در این میان، استقرار صنایع کوچک و متوسط به سبب انعطافپذیری بالایی که در ایجاد و راهاندازی و تشکیل خوشههای کسبوکار متعدد دارند، از اولویتهای برنامههای شرکت شهرکهای صنعتی بهشمار
میرود.
راشکی یادآور شد: در این راستا شرکت شهرکهای صنعتی حمایتهای نرم افزاری متعددی به کارآفرینان و سرمایهگذاران مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان ارائه میدهد که از آن جمله میتوان به برگزاری کلاسهای آموزشی، تورهای صنعتی، ارائه خدمات مشاوره از طریق کلینیکهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی اشاره کرد.