استانها: معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حمایت از تولید ملی بهمعنای هویتیابی محصولات تولید داخل در فرامرزهای کشور است.
به گزارش پایگاه خبری گسترش یونس سینکی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه هیاتی شامل عباس تابش مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی، سونیا پوریامین مشاور رسانهای و نادره رضایی مشاور اجتماعی وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولید ملی در سفری ۴روزه به استانها، در قزوین حضور یافتند. معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست با صنعتگران، تولیدکنندگان و اصناف استان قزوین که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: توجه و کاربردی کردن شعار حمایت از تولید ملی وظیفه اجتماعی، ملی واخلاقی ما است و یکی از وجوه مهم شعار امسال افزایش کیفیت محصولات است. وی افزود: درحالحاضر بخش صنعت، معدن و تجارت ۴۱ درصد و اصناف ۱۷/۱ درصد در تولید ناخالص ملی نقش دارند.
نقش موثر اصناف در طول تاریخ
سینکی در ادامه با اشاره به نقش مهم اصناف در تاریخ کشور تصریح کرد: در گذشته اصناف جریانسازهای اجتماعی و اقتصادی بودهاند و بازارها نیز فقط نماد اقتصاد نبوده و پیامرسان تاریخ اجتماعی و اقتصادی کشور بودهاند. وی خاطر نشان کرد: دغدغه امروز ما این است که اصناف دستمایه امور و جریانات سیاسی نشوند زیرا در این صورت جایگاه خود را از دست میدهند. معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: اخلاق، گمشده امروز ما در اقتصاد است و به این موضوع در گذشته توجه بیشتری میشد. سینکی یادآور شد: موضوع آموزش در حوزه اصناف باید جدی گرفته شود و جوانان نیز در این زمینه فعالیت داشته باشند. وی در ادامه گفت: توسعهیافتگی در هیچ کشوری تنها با تکیه بر دولت محقق نمیشود، بلکه دستیابی به آن نیازمند فعالیت تشکلهای غیردولتی و خصوصی است.
لزوم توجه به مدیریت تعرفه واردات
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اذعان کرد: در شرایط کنونی کشور باید به جای دغدغه و نگرانی درباره واردات تعرفههای واردات را مدیریت کنیم زیرا در صورت رفتار درست و منطقی واردات برای کشور تهدید بهشمار نمیرود.
تحقق ۶۷۰ میلیون دلاری صادرات
در ادامه علی پرزحمت، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهارکرد: به همت تولیدکنندگان و صادرکنندگان و با روانسازی امور در سال گذشته صادرات ۶۷۰ میلیون دلاری در استان قزوین محقق شد. وی افزود: درحالحاضر ۸۱ واحد شاخص صادراتی در قزوین فعالیت دارند و با تشکیل اتحادیه صادراتی در استان روند کارها شتاب بیشتری گرفته است.
پرزحمت ادامه داد: استان قزوین در تولید بسیاری از کالاها در کشور شاخص است و درحالحاضر ۶۵ درصد از شویندهها و ۹۵ درصد شیشههای دارویی کشور در این استان تولید میشود. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین خاطر نشان کرد: قزوین با دارا بودن ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی جزو ۵ استان صنعتی کشور است که در سال ۹۶ رتبه چهارم کشور در جذب سرمایهگذار خارجی را کسب کرد.
کسب رتبه نخست
پرزحمت گفت: با تلاشهای انجام شده در پرداخت تسهیلات بهینیاب رتبه چهارم کشوری و در بخش نظارت بر پرداخت تسهیلات رتبه نخست را کسب کردهایم.
وی ادامه داد: امسال نیز تلاش میکنیم با بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه رفع موانع تولید، اشتغال و بهینیاب رسالت خود را در حمایت از تولید انجام دهیم.
طرح راهبردهای وزارتخانه در سازمانها
در حاشیه این جلسه سونیا پوریامین، مشاور رسانهای وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت سفری ۴روزه را در جهت مطرح کردن راهبردهای این وزارتخانه در سازمانهای استانی و هدفمندی و یکپارچهسازی امور انجام شده در تهران و استانها از قزوین آغاز کرده است.
وی افزود: گفتوگو با تشکلهای خصوصی در راستای رفع موانع و مشکلات موجود و ارائه پیشنهادها و راهکارهای لازم از سوی این بخش از دیگر اهداف مهم این سفر است زیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است یک سوم توسعه را دولت میتواند انجام دهد و بقیه آن بر عهده مردم و تشکلهای گوناگون است. پوریامین ادامه داد: این سفر از استان قزوین آغاز شده و همدان و کرمانشاه و سر پل ذهاب مقصدهای بعدی هستند.
حضور پررنگ دولت
نادره رضایی، مشاور اجتماعی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در گفتوگوی اختصاصی با پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت از نخستین روزهای وقوع زلزلهای که در آبان سال گذشته در کرمانشاه رخ داد، وارد عمل شد و محمولههای گوناگونی را از شرکتها و مجموعههای مختلف و وزارتخانه به این استان ارسال کرد. وی افزود: از آنجایی که میزان کمکها در روزهای نخست وقوع حادثه زیاد بود، موضوع استمرار بیشتر برای وزارتخانه مطرح بود.
همچنین احیای واحدهای صنعتی در صورت امکان و ساخت شهرکهایی که نیاز آن منطقه برای بازگشت زندگی و جریان اشتغال است، مورد تاکید وزارتخانه قرار گرفته است. مشاور اجتماعی وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در راستای رصد امور و اقدامهای انجام شده در آن منطقه حضور مداوم داشتیم و در این سفر نیز معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف بازدید میدانی و بررسی میزان تحقق اموری که مورد تاکید وزارتخانه بوده، حضور یافتند.
وی گفت: درحالحاضر چالش اصلی آن منطقه گرمای پیش رو و بهداشت است. امیدواریم با همکاری و یاری مجموعهها و شرکتهای گوناگون وسایل سرمایشی مناسب که یکی از نیازهای مهم است را تهیه کنیم و اقدامهای موثری در راستای بازسازی صنایع و شهرکهای صنعتی آن منطقه انجام دهیم.
در ادامه این سفر معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین و هیات همراه از شرکت ایرکا پارت صنعت، تولیدکننده انواع اویل پمپ و واتر پمپ بازدید کردند.