بهدلیل اینکه سازمان ایمیدرو نظارت بر شرکتهای بزرگ معدنی را بر عهده دارد، از هفته اول فروردین امسال به این موضوع توجه شد که چگونه شعار جهش تولید را عملیاتی کنیم.
با مدیریت رئیس هیاتعامل ایمیدرو از همان ابتدا به تمام شرکتهای بزرگ زیرمجموعه ایمیدرو ازجمله شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، شرکت ملی فولاد، شرکت ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، فولاد خوزستان و در کل تمام شرکتهایی که در آن نهفقط سهام مدیریتی، بلکه سهام عدالت هم داشتیم، نامهنگاری کردیم. جلسهای درباره برنامههای جهش تولید با حضور رئیس هیات عامل ایمیدرو و معاونان سازمان با مدیرعامل شرکتها به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کردیم تا اهمیت موضوع را به آنها منتقل کنیم. درخواست شد شرکتها برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتشان را با محورهای ظرفیت تولید، پروژههای بهینهسازی و افزایش بهرهوری تولید و تکمیل طرحهای نیمهتمام به ما ارائه دهند. با وجود اینکه به خاطر شیوع ویروس کرونا مشکلاتی برای کشور به وجود آمده، اما ایمیدرو توانست برنامههای خوبی از شرکتها جمعآوری کند و فعالیت خود را متوقف نکند.
تا به امروز سازمان توسعه معادن و صنایعمعدنی ایران ( ایمیدرو) گلوگاههایی شامل تامین خوراک واحدهای فولادی و تامین ارز برای تولید را شناسایی و راهکارهایی اتخاذ کرده است. به عنوان مثال، این سازمان دست به ظرفیتسنجی معادن زده و قصد دارد از طریق افزایش میزان استخراج، سنگ آهن مورد نیاز زنجیره فولاد کشور را تامین کند. همچنین ازآنجاییکه واحدهای آلومینیوم مشکل صادرات و تامین آلومینای مورد نیاز را دارند، ایمیدرو هدفگذاریهای لازم را انجام داده تا مشکلات این واحدها را حل و برنامه جهش تولید را عملیاتی کند.
درباره تاثیر منفی ویروس کرونا بر حوزه معدن نیز باید گفت که تا به امروز خیلی بدبین نیستیم، مگر اینکه کرونا تاثیر بهشدت منفی بر اقتصاد بگذارد. امیدواریم سازمان توسعه معادن و صنایعمعدنی ایران بتواند با برنامههایی که در حال تدوین آن است، در مسیر جهش تولید گامهای موثری بردارد.
سمیه خلوصی-مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو