توجه ویژه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به بومیسازی و ساخت داخل باعث شده این شرکت با همکاری شرکتهای دانشبنیان بخش زیادی از نیازهای خود را در داخل کشور تامین کند.
این شرکت معدنی و صنعتی در امسال افتتاح ۱۴ طرح را در برنامه خود دارد. بهگفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر مجموع سرمایهگذاریهای لازم این شرکت بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان به همراه ایجاد اشتغال برای ۴هزار و ۴۰۰ نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم است.
این شرکت موفق شد از ابتدای امسال تا پایان خرداد، حدود ۶.۷ میلیون تن انواع محصول تولید کند. در این مدت، حدود ۳.۶ میلیون تن کنسانتره و ۳.۱ میلیون تن گندله سنگآهن تولید کند. مجموع فروش محصولات این شرکت در ۳ ماه نخست امسال بهطور علیالحساب به حدود ۴۱ هزار میلیارد ریال رسید. در ضمن شرکت معدنی و صنعتی گلگهر موفق شده از آغاز سال مالی ۹۸ تا پایان اسفند گذشته حدود ۲۷.۳ میلیون تن انواع محصولات تولید کند. روزنامه صمت گزارشی درباره توانمندیهای این شرکت تهیه کرده که در زیر میخوانید.
رشد شاخص اشتغالزایی گلگهر
جلال سلیماننژاد، مدیر مهندسی معکوس و ساخت داخل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در زمینه بومیسازی دامپتراک اطلاعات امیدوارکنندهای را در اختیار رسانهها و مردم گذاشت.
بهگزارش گسترشنیوز، سلیماننژاد ضمن اشاره به چشمانداز ۱۴۰۴ کشور تصریح کرد: برنامهریزی ما براساس دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است. برای تحقق این مهم به حدود ۱۶۰ میلیون تن سنگآهن نیاز داریم، البته در کنار آن باید حجم عظیمی از باطله نیز بهوسیله دامپتراکها استخراج شود.
مدیر مهندسی معکوس و ساخت داخل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با توجه به رشد شاخص اشتغالزایی این شرکت معدنی در اقتصاد ملی و ظرفیتهای چشمگیر این مجموعه در مبحث جایگزینی معادن به جای نفت اعلام کرد: طبق چشمانداز ۲۰۳۰ شرکت، این فرآیند در دستور کار واحد ساخت داخل شرکت گلگهر قرار گرفته است.
سلیماننژاد پیشبینی کرد با بومیسازی دامپتراک حدود ۳۰ میلیون یورو برای شرکت گلگهر و در کل بیش از ۱۵۰ میلیون یورو صرفهجویی خواهد شد و با تحقق چشمانداز ۱۴۰۴ در کشور، ارزبری رشد چشمگیری پیدا خواهد کرد. مدیر مهندسی معکوس و ساخت داخل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با بیان جزییات فعالیتها گفت: در صورت تایید فنی و قیمتی نمونه اول، خط تولید انبوه مستقر خواهد شد و طی ۵ سال کل نیاز مجموعه را جوابگو خواهد بود. در این بین با یاریگیری از شرکتهای دانشبنیان میتوان بر مشکلات فائق آمد.
سلیماننژاد همچنین افزود: تیم مهندسی معکوس گلگهر، معادن ایران و کشورهای همسایه را مطالعه میکند و براساس میزان رضایتمندی، بهترین برند را بهعنوان پایه مهندسی معکوس معرفی خواهیم کرد. در این بین، ملاک تصمیمگیری هزینه و کیفیت است.
او اظهارکرد: تاکنون هیچ شرکت معدنی و غیرمعدنی اقدام به بومیسازی دامپتراک نکرده و شرکت گلگهر بهعنوان بزرگترین تولیدکننده مواد اولیه فولاد کشور، هزینه R&D این ماشین را تقبل کرده است.
سلیماننژاد درباره زمانبندی اجرا و تحقق این پروژه گفت: برای بومیسازی دامپتراک در گام نخست تناژ ۶۰ تن و در گامهای بعدی، ۹۰ و ۱۳۵ تن برنامهریزی شده است و پیشبینی میشود بومیسازی این ۳ نوع تراک، ۵ سال زمان ببرد.
مدیر مهندسی معکوس و ساخت داخل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در پایان اظهارکرد: بومیسازی تجهیزاتی مانند دامپتراک تاکنون در کشور سابقه نداشته است.
او ابراز امیدواری کرد براساس پیشبینیها با تکمیل موفقیتآمیز نقشه راه بومیسازی تراک، هزینه آن برای ساخت داخل، معادل ۶۵ درصد برند مشابه خارجی خواهد شد.
دیدار ر با رئیسجمهوری
چندی پیش جلسه تولیدکنندگان فولاد و پتروشیمی کشور با حضور حسن روحانی رئیسجمهوری برگزار شد. به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، رئیسجمهوری در این جلسه به افزایش تولید در حلقههای زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تمام حلقههای زنجیره فولاد از کنسانتره و گندله گرفته تا آهن اسفنجی، در ۷ سال گذشته، ۲ برابر شده و این خبر بسیار خوبی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، در این جلسه که مدیران شرکتهای بزرگ تولیدکننده فولاد و صنایع پتروشیمی حضور داشتند، جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به نمایندگی از شرکتهای فعال در حوزه سنگآهن، صحبتهایی در زمینه افزایش ظرفیت تولید محصولات زنجیره فولاد و توسعههای انجامشده در حوزه اکتشاف معادن و صنایع معدنی و زیربناها در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بیان کرد.
وی در ادامه به آخرین وضعیت پروژه انتقال آب خلیجفارس بهعنوان یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرا ازسوی شرکت گلگهر اشاره کرد.
ملارحمان با بیان اینکه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، در امسال افتتاح ۱۴ طرح را در برنامه خود دارد، خاطرنشان کرد: مجموع این سرمایهگذاریها افزون بر ۱۶ هزار میلیارد تومان با اشتغال حدود ۴۴۰۰ نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم است. ملارحمان ضمن ارائه توضیحاتی درباره این پروژهها و طرحهای توسعهای از رئیسجمهوری برای افتتاح این طرحها دعوت کرد.
کلام آخر
افزایش سرمایه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، مدتی پیش به اتفاقآرا به تصویب مجمع این شرکت رسید و اعضای مجمع، با افزایش سرمایه گلگهر از ۴۸۰۰ میلیارد به ۱۰ هزار میلیارد تومان موافقت کردند.
در این نشست که با حضور حد نصاب قانونی اعضا و بازرس قانونی تشکیل شد، مقرر شد افزایش سرمایه در ۲ گام انجام شود. بر همین اساس در گام نخست با آورده نقدی سهامداران، سرمایه شرکت از ۴هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به ۷هزار و ۴۴۰میلیارد تومان میرسد. همچنین مجمع، اختیار مابقی افزایش سرمایه را به هیات مدیره واگذار کرد که در گام دوم تا رسیدن به سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی اقدام کند.
شرکتهای منطقه گلگهر سهم زیاد و تاثیرگذاری در ایجاد اشتغال در شهرستان سیرجان، استان کرمان و کشور دارند. درحالحاضر ۲۲ هزار نفر نیروی شاغل در کل منطقه معدنی و صنعتی گلگهر مشغول بهکار هستند که از این تعداد ۸۹۰ نفر در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و مابقی در سایر شرکتهای منطقه فعالیت دارند.