عبدالرحمن رحیمی - گروه صنعت: چندیپیش شاهد برگزاری همایش روز ملی صنعت و معدن در سراسر استانها بودیم.
همایشی که در آن دیدگاههای صاحبان صنایع، دولتمردان، دستگاهها و سازمانهای مرتبط با تولید گفته و شنیده شد. اما در حاشیه برگزاری همایش نکوداشت این روز در پایتخت، صمت در گفتوگو با روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کرمان، جنوب کرمان و یزد به اهمیت گنجاندن این روز در تقویم ملی پرداخت که در ادامه خواهید خواند.
گوش شنوا برای شنیدن دغدغههای صاحبان صنایع
معاون برنامهریزی، توسعه و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان در حاشیه نکوداشت روز «صنعت و معدن» در گفتوگو با صمت ضمن بیان اینکه بهترین روش برای پرداختن ویژه به یک مقوله، گردهم آمدن متولیان امر در یک روز مشخص است، اظهار کرد: در این روز میتوان علاوهبر بیان مسائل و مشکلات، راهکارهای برطرف کردن آنها و پیشرفت در روند تولید را بهدست آورد. به همین منظور به نظر میرسد با جانمایی روز صنعت و معدن در تقویم ملی و برگزاری همایش سالانهای که در آن مسئولان ارشد کشوری، نمایندگان بخش خصوصی و دولتی و صاحبان صنایع حضور دارند، میتوان با یک نگاه مشترک و همافزایی تولید قدردان زحمات صاحبان صنایع در عرصه ملی بود.
امین غفارنژاد با اشاره به اینکه برگزاری اینگونه همایشها در سطح ملی میتواند روند رو به رشدی را برای صنعت و تولید کشور داشته باشد، افزود: برای اینکه بتوان در مقوله صنعت و تولید محصول رویکرد مثبتی را مشاهده کرد باید دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گوش شنوایی برای شنیدن دغدغهای صاحبان صنایع و دست توانمندی برای رفع مشکلات آنها داشته باشند چراکه در این صورت میتوان به پویایی صنعت و تولید امیدوار بود. وی ادامه داد: خوشبختانه در همایش روز صنعت و معدن امسال تصمیمهای جدی در زمینه برطرف کردن مشکلات واحدهای تولیدی بهویژه بیمه تامین اجتماعی گرفته شده که تحقق این امر گام مثبتی برای رفع مشکلات به شمار خواهد رفت.
غفارنژاد گفت: جایگاه صنعتی استان با توجه به وجود زنجیرههای تولید مس و فولاد که صنایع آنها در استان پایهگذاری شده از نظر سرمایهگذاری از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است به گونهای که به نسبت دورههای گذشته رشد داشته است. با وجود این کرمان همواره از نظر توسعهیافتگی صنعتی در میان ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد که در سالهای گذشته این جایگاه نیز تا ۶ رسیده است. البته پیشبینی میشود با وجود بهرهبرداری از طرحهای صنعتی که روند پایانی احداث را سپری میکنند و با توجه به اشتغال ایجاد شده در این واحدها، جایگاه استان از نظر ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی رشد فرآیندهای خواهد داشت. همچنین امید است با توسعه صادرات محصولات تولیدی در واحدهای تولیدی، استان از جایگاه ویژهای برخوردار شود و در رتبه ۷ کشوری قرار گیرد.
کیفیت، رکن اول تولید
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در حاشیه نکوداشت روز «صنعت و معدن» در گفتوگو با صمت در زمینه جانمایی روز صنعت و معدن در تقویم سالانه کشور اظهار کرد: گردهم آمدن دست اندرکاران حوزه صنعت و تولید در یک روز که بیش از نیمی از اقتصاد کشور را دراختیار دارند برای ارزیابی وضعیت کنونی صنعت و برطرف کردن مشکلات تولید به حتم میتواند بسیار مهم و ارزشمند باشد.
محمود اسکندرینسب با بیان اینکه بنیانگذار روز صنعت و معدن در کشور مهندس محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت بوده است، افزود: با توجه به فعالیت و پیگیری موارد مرتبط با صنعت و تولید کشور برای انجام درست و باکیفیت امور اجرایی و محول، به نظر میرسد برگزاری این گونه همایشها برای بازگویی برنامههای در دست اجرا میتواند در پیشرفت صنعت کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: مطرح شدن مشکلات تولید که بخش عمده آنها به واحدهای تولیدی راکد و نیمهفعال برمیگردد، هنگامی که نمایندگان تشکلهای مرتبط با صنعت (اتاق بازرگانی، خانه صنعت و معدن، دستگاههای خدماتی و... ) اقدام به بررسی و واشکافی آنها میکنند به حتم میتواند تاثیر بسزایی در رفع مشکلات موجود در این واحدها بگذارد زیرا نباید فراموش کرد بررسی محور به محور مشکلات تولید و واحدهای صنعتی میتواند موتور محرکه تولید محصول باکیفیت و رقابتپذیر در سطح کشور باشد.
اسکندرینسب گفت: هماکنون جایگاه هر استان براساس سیاستها و محورهای اقتصاد مقاومتی در حال تعیین است که خوشبختانه جنوب کرمان نیز بر این مبنا در حال پیشرفت است. این در حالی است که جنوب کرمان از نظر صدور پروانههای بهرهبرداری، ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری صنعتی روند رو به رشدی داشته به گونهای که در سالهای ۹۲ و ۹۳ از نظر رشد سرمایهگذاری، جایگاههای بالای جدول کشوری را به خود اختصاص داده بود که پیشبینی میشود در امسال با توجه به معرفی توانمندیهای استان به سرمایهگذاران، این جایگاه ارتقا یابد.
وی ابراز کرد: استانها براساس رشد سرمایهگذاری و توسعه صنعتی طبقهبندی میشوند که بر همین اساس جنوب کرمان در سالهای ۹۳ و ۹۴ جایگاه بین یک تا ۳ را به خود اختصاص داده بود که در سال ۹۴ با سیر نزولی به جایگاه ۱۰ تا ۱۲ دست پیدا کرد. البته در سال ۹۵ هنوز آماری از سوی مراجع اعلام نشده به همین منظور هماکنون نمیتوان جایگاه جنوب استان را مشخص کرد.
یزد، رتبه ۸ اشتغال صنعتی را یدک میکشد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد در حاشیه نکوداشت روز «صنعت و معدن» در گفتوگو با صمت در زمینه جانمایی روز صنعت و معدن در تقویم ملی و تاثیر آن در روند پیشرفت تولید و صنعت کشور اظهار کرد: اساس و فلسفه نامگذاری برخی روزها و تاریخها در تقویم سالانه به شکل ویژه سبب توجه و نگاه درخور به مسئله مورد نظر میشود به گونهای که بحث و گفتوگو درباره آن بیش از هر زمان در راس امور قرار گرفته و به جریان میافتد.
محمدرضا علمدار یزدی ادامه داد: نامگذاری ۱۰ تیر به عنوان روز «صنعت و معدن» نیز بر اساس این قاعده سبب شد مدیران و مسئولان این حوزه و همچنین صنعتگران و معدنکاران با حساسیت و دقت نظر بیشتر مسائل این حوزه را در سال سپری شده مورد بررسی قرار داده و با بحث و تضارب آرا به پیشرفت و موفقیت هر چه بیشتر آن کمک کنند. وی گفت: برگزاری مراسم، گرامیداشت و قدردانیها به مناسبت این روز حس رقابت تولیدکنندگان با یکدیگر برای دستیابی به موقعیتهای ممتاز و قابل تقدیر را ایجاد میکند که این امر موجب ارتقای کیفی سطح محصولات تولیدی خواهد شد. البته ادامه این روند با معرفی واحدهای برگزیده سبب شناسایی مصرفکنندگان این واحدها و بهرهگیری از تولیدات با کیفیت آنها میشود که بدون تردید چنین اقداماتی مردم را به مصرف کالای داخلی تشویق کرده و به عملی شدن اقتصاد مقاومتی کمک میکند.
علمدار یزدی با اشاره به جایگاه صنعتی استان از لحاظ پروانه، اشتغال و سرمایهگذاری صنعتی در سطح کشور، ابراز کرد: یزد به لحاظ توسعهیافتگی صنعتی که با شاخصهای بسیاری سنجیده میشود در جایگاه ۴ کشوری قرار دارد. این در حالی است که از نظر صدور پروانه بهرهبرداری با حدود ۳ هزار و ۷۰۰ پروانه در رتبه ۷ کشور قرار دارد. البته با ایجاد۱۰۰هزار فرصت شغلی رتبه ۸ اشتغال صنعتی و در بخش سرمایهگذاری با ۸۰ هزار میلیارد ریال رتبه ۹ کشور را به خود اختصاص داده است. وی تصریح کرد: با توجه به شرایط و ظرفیت تولیدی استان و فاصله موجود با رقبا پیشبینی میشود در سال ۹۵ و با توجه به برنامهریزیها رتبه استان در زمینههای یاد شده ارتقا یابد.