با شیوع کرونا در کشور واحدهای تولیدی و صنعتی بسیاری تحتتاثیر آن قرار گرفتند و همین موضوع باعث کاهش راندمان و کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی شد.
صنایع کوچک و متوسط بخش عظیمی از تولید در کشور را برعهده دارند و این صنایع نیازمند توجه بیشتر مسئولان دولتی هستند، چراکه مشکلات عدیدهای دارند. آنها برای ادامه حیات خود نیازمند تامین نقدینگی، مشوقهای مالیاتی، بیمهای و... هستند. این صنایع علاوهبر اینکه بخش عظیمی از تولید را برعهده دارند در زمینه اشتغالزایی هم توانستهاند افراد زیادی را بهکار مشغول کنند و اگر موانع بر سر راه فعالیت آنها رفع شود، خواهند توانست جوانان بیشتری را استخدام کنند و در زمینه تولید و صنعت باعث پویایی اقتصاد کشور شوند.
سهم قابل توجه صنایع در اشتغالزایی
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور درباره آمار صنایع کوچک و متوسط کشور به صمت گفت: صنایع کوچک و متوسط، ۹۲ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکهای صنعت و نواحی کشور را شامل میشوند و میزان اشتغالزایی این صنایع، بیش از ۵۵ درصد کل اشتغال ایجادشده در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی کشور است.
اصغر مصاحب افزود: در سطح شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی کشور، ۴۶ هزار واحد صنایع کوچک و متوسط فعال هستند و ۳۵ هزار واحد دیگر در مرحله تاسیس قرار دارند.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به تعداد واحدهای تولیدی راکد در کشور گفت: امسال احیای ۱۵۰۰ واحد صنعتی راکد در دستور کار قرار گرفته که تاکنون ۴۶۲ واحد آنها به چرخه تولید بازگشته و زمینه اشتغال ۸ هزار و ۵۳ نفر را فراهم کردهاند.
مصاحب افزود: هر واحد تولیدی بهطور میانگین زمینه اشتغال ۱۵ تا ۲۰ را فراهم میکند و اگر تا پایان امسال همه واحدهای راکد به چرخه تولید بازگردند، در مجموع زمینه اشتغال ۲۷ هزار نفر را فراهم خواهند کرد و شهرکهای صنعتی استانهای تهران و اصفهان بیشترین سهم در احیای واحدهای تولیدی و صنعتی را به خود اختصاص دادهاند.
سهم ۹۰۰ هزار نفری شهرکهای صنعتی
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در پاسخ به این پرسش که در کشور چند شهرک صنعتی فعالیت دارند، گفت: ۵۷۱ شهرک صنعتی مصوب شده، ۴۲۴ ناحیه صنعتی، ۹ منطقه ویژه اقتصادی، ۶ شهرک صنعتی در مناطق آزاد وتجاری، ۶شهرک فناوری و ۴۹ شهرک تخصصی درحالحاضر در کشور فعالیت دارند. مصاحب اظهارکرد: در مجموع ۹۰۰ هزار نفر در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی کشور مشغول بهکار هستند.
تامین نقدینگی با پذیرش در فرابورس
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور درباره تامین نقدینگی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی کشور هم عنوان کرد: بخشی از نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور با دریافت تسهیلات بانکی تامین میشود که با توافقی که شرکت شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک کشور با بانک صنعت و معدن انجام داده است واحدهای تولیدی و صنعتی کشور میتوانند برای تامین نقدینگی از طریق بانک صنعت و معدن برای دریافت تسهیلات اقـدام کنند.
این مقام مسئول اظهارکرد: برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور دو رویکرد راهاندازی پلتفرم سکو و تامین مالی زنجیره تامین و دیگری پذیرش واحدهای تولیدی و صنعتی در فرابورس و بورس مدنظر شرکت شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک کشور است.
وی افزود: با تفاهمنامهای که با سازمان بورس انجام شده، واحدهای تولیدی و صنعتی کشور میتوانند برای پذیرش در فرابورس به سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کنند.
مصاحب در ادامه با اشاره به سال جهش تولید و شرایط واحدهای تولیدی و صنعتی برای تحقق شعار سال، بیان کرد: با توجه به اینکه با شیوع کرونا در کشور تقریبا دو ماه واحدهای تولیدی و صنعتی کشور تعطیل شدند که این موضوع تا حدودی باعث شد برنامههای شرکت شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک به تعویق بیفتد، اما با اهداف تعیین شد در شرکت شهرکهای صنعتی امیدواریم تا پایان امسال به جهش تولید دست پیدا کنیم.
رشد ظرفیت تولید واحدهای صنعتی
در ادامه، صمت بهسراغ سیدحسین حسینی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر رفت و وی در پاسخ به این پرسش که درحالحاضر و با گذشت حدود ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور، وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان چگونه است، اظهارکرد: درحالحاضر و با گذشت ۶ ماه از شیوع این ویروس وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی استان بوشهر به حالت عادی برگشته است و واحدهای تولیدی مانند گذشته به فعالیت ادامه میدهند.
وی افزود: ظرفیت تولید واحدهای تولیدی و صنعتی استان در ۴ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند رو به رشدی داشته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: واحدهای تولیدی تاسیس شده در امسال از نظر سرمایهگذاری رشد چشمگیری داشتهاند و تعداد جواز صادرشده تاسیس واحدهای تولیدی و میزان اشتغالزایی آنها در ۴ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
۳۰۰ واحد راکد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت بوشهر درباره تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی که در این استان مشغول فعالیت هستند، گفت: تاکنون حدود ۶۵۰ واحد تولیدی و صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی استان به بهرهبرداری رسیده و حدود ۳۵۰ واحد آنها با ظرفیتهای مختلف فعال هستند.
حسینی اظهارکرد: در ۴ ماه نخست امسال تعداد ۸۴ جواز تولیدی صادرشده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۶ درصد رشد داشته است و همچنین در این بازه زمانی، ۱۷ واحد به بهرهبرداری رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۲ درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: با احتساب واحدهای تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس که در عسلویه مستقر هستند، در مجموع ۵۷۳ جواز تولیدی و صنعتی امسال صادر شد و تعداد شاغلان واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی این استان افزون بر ۳۳ هزار و ۲۷۲ نفر میشود.
حسینی در ادامه با اشاره به صادرات واحدهای تولیدی و صنعتی استان بوشهر گفت: تولیدات واحدهای صنعتی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس که محصولات پتروشیمی تولید میکنند و همچنین محصولات ۳ واحد صنعتی تولید سیمان استان و واحدهای تولیدی که در بخش آبزیان فعالیت دارند، به کشورهای شرق آسیا و عراق صادر میشود.
تسهیلات بانکی منبع نقدینگی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت بوشهر درباره تامین نقدینگی واحدهای صنعتی و تولیدی استان بوشهر، گفت: براساس تسهیلاتی که سال گذشته برای رونق تولید در نظر گرفته شد، به ۱۹ واحد تولیدی مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال و همچنین تاکنون به ۱۵۵ واحد تولیدی و صنعتی استان مبلغ ۱۹۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی اختصاص یافته است.